Terveitten Käsien LÄJÄ Pertti Kurikan Nimipäivistä: ” En ole koskaan kuullut koko bändistä! ”

pertti_kurikan_nimipaivatTKTerveitten Käsien nokkamies Läjä Äijälä aikoi lopettaa keikkailun 50-vuotiaana, mutta nyt hän on jo 56 ja vauhti  ja suosio senkun kasvaa. Viimeisin Ruotsin Vojakkalassa Boat Island-studiolla purkitettu TK-levy  Lapin Helvetti on saanut sekä kotimaassa että ulkomailla järkeään 4-5 tähden arvioita ja Amerikkaa on kierretty rannikolta toiselle.

Hardcorepunkin vanhempi valtiomies  lyö kuitenkin  ällikällä, kun tiedustelen hänen mielipidettä kaikkien huulilla olevasta punkbiisistä Aina mun pitää ja sen esittäjästä Pertti Kurikan Nimipäivistä. Hän ei ole kuullut moisesta tai ehkä jotain kuitenkin?

– Varmaankin hyvä vitsi Euroviisuihin? Tai hyväksikäyttöä?, Läjä pyörittelee ja jatkaa.

– Suomen menestykset taitaa jäädä Lordin harteille, mutta nollatilat ovat aina hienoja. Nekin muistetaan.

Kaikkien aikojen viisusuosikikseen Läjä Äijälä nimeää Abban Waterloon, mutta lähettää myös Pertti Kurikan poppoolle kannustusta Euroviisu-Wieniin  omalla tavallaan.

-Totta kai saakoot kunniansa, jos haluavat, mutta levyfirma luultavasti saa enemmän. Käy sama juttu kuin Lordille. Kaikki kaupan, you know, Läjä heittää arvoituksellisesti.

Häntä itseään  ja Terveitä Käsiä voi kuulla livenä seuraavan kerran 15.5. Seinäjoella, 16.5. Jyväskylässä ja tietenkin kesäkuussa Provinssirockissa.

– Kysyttiin myös Kalottijazzeihin Sultansin kanssa, mutta sattu samaan aikaan Provinssin TK-keikan kanssa. Mutta bluesista tykkääville julkassaan kohta  Sultans Live Oulu kasettina. Myös The Kolmas-kasetti, tätä kohinaosastoa on tulossa, Läjä paljastaa TK:n ulkopuolisista tuotoksistaan.