Terveet Kädet ehdolla Emma-voittajaksi

Muistan Terveistä Käsistä, kun jossain Kevyen Musiikin katselmuksessa joskus 1980 ja risat silloinen Tornion kulttuurisihteeri seisoi vieressäni ja tuumasi, etteikö tuo bändi lopeta jo tuota möykkäämistä, kun eivät osaa edes soittaa ja eihän siitä ole kovinkaan montaa vuotta, kun Läjä Äijälää juhlittiin etelässä Helsingin Sanomien sivulla suurena renesanssimiehenä, eikä pohjoinen media edes lotkauttanut korvaansa.

Aikaisemmin TK on ollut ehdolla Jemma Gaalassa, mutta Emma-ehdokkuus on kyllä suuri yllätys. Yhtye kisaa Metallialbumi-kategoriassa Musta Hetki-levyllään ja vastus on todella kova. Mukana ovat Nightwishin Imaginaerum, Stam1nan Nocebo, Wintersunin Time ja Mokoman 180 Astetta.

Kaikesta huolimatta maailman vanhin hardcorebändi  jyrää voitosta voittoon, halusimme tai emme. Terveitä Käsiä ei kertakaikkiaan voi vaieta kuoliaaksi, sillä yhtyeelle löytyy aina  kannattajia.

Emma-ehdokkuus on jo sinänsä kunnia-asia, mutta yleensähän voittajat ovat ne, jotka myyvät eniten levyjä. Jukka Poika on odotetusti tänäkin vuonna ehdolla useammassa kategoriassa: Vuoden Miessolisti, Vuoden Albumi ja Reggae/Hiphop/Urban-albumi.

Pari muutakin pohjoisen nimeä on mukana. Joikaaja Ulla Pirttijärven Ulda-levy kisaa Vuoden Etno-Emmasta ja Kriitikoiden Valinta-listalta löytyy, Sin Cos Tan, jonka toinen osapuoli on kemiläinen Jori Hulkkonen. Jälkimmäiselle voi odottaa menestystä, sillä Rumban kriitikot valitsivat jo duon sinkun Trust vuoden parhaaksi kappaleeksi.

http://www.emmagaala.fi/fi/ehdokkaat