Taikakuun Janne isännöi lomakeskusta ja CMX:n Yrjänä suomenuskodokumenttia

janneraaPalojärven lomakeskuksessa Songassa tanssitaan taas viikonloppuna, lähes parinkymmenen vuoden tauon jälkeen, kertoo Uusi Rovaniemi-lehti.

Tänään lauantaina ovat karaoketanssit ja huomenna on Hannu Frimanin standup-esitys ja sen päälle lavatanssit klo 18-22, joissa esiintyvät tangofinalisti Jarkko Honkanen ja Palojärven lomakeskuksen isäntä Janne Raappana.

Taikakuusta tauolla olevan laulavan basistin lisäksi, paikan uudet omistajat ovat Jannen elämänkumppani Jaana Haavisto ja Hanna Niska.

Palojärven lomakeskus keskittyy toimimaan erityisryhmien leiripaikkana  ja monipuolisena juhlapaikkana isommille ryhmille. Jatkossa tansseja tullaan järjestämään satunnaisesti. www.palojarvenlomakeskus.fi

yrjana14Ukonvaaja on  kulttuurihistoriaamme kunnioittava dokumenttielokuva suomenuskosta – muinaissuomalaisesta luonnonuskosta, mytologiasta ja kansanperinteestä. Elokuvassa muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä tekee matkan iänikuisille kulttuurijuurilleen. Hän etsii suomenuskoisen sielukäsityksen mukaisesti henkeä, luontoa ja itseä.

Suomalainen luonnonuskonto saattaa kuulostaa kaukaiselta muistolta tai historian jäänteeltä. Sen maailma on kuitenkin jäänyt unholaan vasta muutamia sukupolvia sitten.

Kansamme henkinen perinne on  paljon laajempi, kuin mitä Kalevalasta voi lukea. Maailmankuvaan kuuluvat muun muassa itämerensuomalainen kansanrunous, haltijausko, luonnon pyhien paikkojen eli hiisien kunnioittaminen sekä ajatus tuonpuoleisessa elävistä vainajista. Nämä tarinat eivät kiehtovuudessaan kalpene suurimpienkaan myyttien rinnalla. Nämä tarinat pitää kertoa maailmalle!

Dokumentti  valmistuu alkuvuodesta 2015.