SUSANNA HEIKKI levytti Euroviisun ja REIJO TAIPALE Eppu Normaalia

Kolarin Vaattojärveltä maailmalle lennähtänyt Susanna Heikki on pitkästä aikaa käynyt levytysstudiossa ja tuloksena on reilun vuoden takaisen Euroviisun uusi tulkita. Se on saanut nimekseen Jos rakkaus sattuu.

– Tykkään Euroviisuista ja ihastuin tähän legendaarisen Engelbert Humperdinckin laulamaan Englannin vuoden 2012 edustuskappaleeseen heti ensi kuulemalta. Laulu oli nimeltään Love Will Set You Free. Vaikka se on haikea melodialtaan, siinä on kuitenkin mielestäni positiivinen sävy ja sitä tunnelmaa lähdettiin hakemaan tässä suomenkielisessä versiossa, johon sanat on kirjoittanut Kalevi Puonti.

Susanna Heikki on opiskellut musiikkia Rovaniemen musiikkiopistossa. Vuonna 1997 hän voitti tangoprinsessan tittelin ja aloitti tuolloin päätoimisen laulajan ammatin.

Musiikin ohella Susanna toimii myös radiotoimittajana Radio Nostalgiassa. Keikoilla hän käy Karavaani-orkesterin kanssa, jossa soittaa muun muassa vuonna 2007 Kultaisen harmonikan voiton huippupisteillä napannut Sami Hopponen.  Seuraavan kerran pohjoisessa Susannaa kuullaan 21.-22.3 Kolarin Riemuliiterissä.

ReijoTaipaleReijo Taipale on elävä legenda, jonka levyjä on myyty huikeat yli miljoonaa kappaletta. Hänelle on menestyksekkään uransa aikana luovutettu  peräti  16 kultalevyä ja lukuisia platinalevyjä mukaanlukien Topi Sorsakosken kanssa levytetty menestysalbumi Kulkukoirat.

Taipaleen levytysura alkoi vuonna 1962 kappaleilla Aila ja Yön hetket. Puoli vuotta myöhemmin levytetty Unto Monosen Satumaa toi nuorelle artistille pysyvän paikan tangosolistien eturivissä. Hän on esittänyt kappaletta yli 7000 kertaa, mikä kertoo klassikoksi muodostuneen kappaleen suosiosta.

Tänä vuonna 74-vuotta täyttävä Satumaan kuningas ei ole suostunut hiljentämään tahtia, vaan on kesästä lähtien valmistellut maaliskuun 14. päivä julkaistavaa uutta levyään.  Valon lapsi- albumin taustajoukoissa on toiminut hänen pitkäaikainen tuotantopäällikkönsä Seppo Matintalo  sekä tuottaja Esa Nieminen.

Levyn materiaali koostuu  Olavi Virran 50-luvulla levyttämistä ikivihreistä, kuten Kolme kitaraa, Niin sateinen on tie ja Sua vailla.  Muu materiaali on Elviksen, Willie Nelsonin ja Chris Rean tuotantoa. Mukana myös  Tuure Kilpeläisen säveltämä nimikkokappale Valon lapsi   sekä Jussi Rasinkankaan ja Vexi Salmen kynäilemä  Tuhat tähteä.

Suomen maanteitä yli neljä miljoonaa kilometriä taivaltanut mestari  kunnioittaa maamme ykkösbändiä Eppu Normaalia klassikolla Oi kuinka me sinua kaivataan. Reijo kuunteli bändin laajaa tuotantoa ja kyseinen kappale puhutteli häntä eniten. Se on myös mukana tulevalla ” Eput rautaa”-cover -levyllä, joka julkaistaan 7. maaliskuuta.

Kuuntele kappale Spotifysta Reijo Taipale – Voi kuinka me sinua kaivataan