Supernaiset PIRKKO, VIENO ja MARJATTA konsertoivat Pellossa

supernaiset

”Oli positiivisen energinen esitys! Hei haloo, tytöt on siinä kasarin tietämissä! Olisi vähän esimerkin paikka meille muille eläkeläisille!” kirjoitti eräskin Supernaisista viime kevään loppuunmyydyn Tamperetalon konsertin jälkeen facebookissa.

Lauluyhtye muodostuu suomalaisen iskelmän legendoista, Pirkko Mannolasta,  Vieno Kekkosesta  ja Marjatta Leppäsestä. Kun heidän manageriksi ryhtyi alkuvuodesta alan huippuammattilainen  Tommi Liimatainen, alkoi leideille ”pukata keikkoja”.

Kesän Supernaiset pitivät paussia. Pirkko muun muassa kokosi materiaalia edesmenneen puolisonsa, Åke Lindmanin elämästä kertovaa kirjaa varten, jonka pitäisi ilmestyä parin viikon päästä. Vieno taas vietti  kesää Pajalan vapaa-ajanviettopaikassa läheistensä kanssa ja Marjatta oli mukana Uuden Iloisen Teatterin Kivaa ja korkealta-esityksessä Linnanmäen Peacockissa.

Konserttilavoille Supernaiset palaavat  muutaman päivän päästä eli 9.10 Pieksämäellä. Kuukauden aikana heillä on 14 konserttia, joista pohjoisin on 24.10. Pellon Rohkihallissa, johon lipun voi ostaa ennakkoon Lipputoimistosta.

https://www.youtube.com/watch?v=6VODTe2OI7I

Pirkko Mannola kruunattiin  vuonna 1958 Miss Suomeksi, jonka jälkeen hän on tullut tunnetuksi laulajana ja näyttelijänä. Hän on esiintynyt yli viidessäkymmenessä elokuvassa ja televisio-ohjelmassa ja hänen läpimurto levylaulajana tapahtui vuonna 1960 kappaleella Kuinka rakkaus alkoi.

Valkokankaalla hänet on nähty muun muassa elokuvissa Toivelauluja, Iskelmäketju, Teerenpeliä, Tyttö ja hattu, Yks tavallinen Virtanen ja Ihana seikkailu. Pirkko kiinnitettiin Itiimiteatteriin 60-luvun lopulla, jonka näyttämöllä hän teki pitkän näyttelijänuran 80-luvun lopulle saakka.

https://www.youtube.com/watch?v=XNOttiyhJ54

Vieno Kekkonen debytoi laulajana levyllä jo vuonna 1955 ja takana on kolmisensataa levytystä. Alun perin Vieno valmistui näyttelijäksi Teatterikoulusta vuonna 1956 ja hän ehti näytellä vuoden verran Lahden kaupunginteatterissa. Musiikki vei kuitenkin pian mukanaan ja Vieno keikkaili ahkerasti Jaakko Salon ja Erkki Valasteen orkestereiden solistina ja hänen menestyskappaleitaan ovat olleet 1950- ja 1960-luvuilla muun muassa Tie, Sateenkaaren tuolla puolen, Preerian keltainen ruusu, Sävel rakkauden, Ei koskaan sunnuntaisin, Kesän vihreät lehvät ja Uska Dara. 

Marjatta Leppäsen aloitti uransa laulajana Pelimanni-pojat nimisessä orkesterissa vuonna 1956. Marjatan keskeisin levytysura ajoittuu 1960- ja 1970-luvuille ja hänen tunnettuja kappaleitaan ovat muun muassa Iltaisin, Sydämesi tyhjä huone sekä Aamu niityllä. Laulamisen lisäksi Marjatalla on ollut iso rooli suomalaisen ravintolashow kehityksessä, hän on ollut mukana perustamassa Uutta Iloista Teatteria ja toiminut monien konserttien, radio- ja televisio-ohjelmien juontajana.

https://www.facebook.com/events/1526266170994097/