Suomen Euroviisuista tuttu SOLJU Vuotsoon

solju2Suomen eteläisimmässä saamelaiskylässä, sieltä, mistä Lappi alkaa eli Vuotsossa järjestetään markkinat elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-2.8.

Käsitöiden ja kädentaitotuotteitten myynnin lisäksi kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa työnäytöksiä, lyhytelokuvia ja erilaista ohjelmaa lapsille.

Pirravatselma-lavalla esitellään molempina päivinä paikallista osaamista laidasta laitaan. Lavalla kuullaan joikua ja muuta musiikkia, sekä tarinoidaan muun muassa poromiehen elämästä ja perinnekäsitöistä.

Tapahtuman musiikillinen huipennus on lauantai-iltana  1.8. isossa teltassa järjestettävä saamelaismusiikin konsertti ja sen päälle perinteiset markkinatanssit viihdyttäjänään  Sirpa-Marita yhtyeineen.

Kello 18.00 alkavassa pääkonsertissa esiintyy Euroviisu-karsinnoistakin tuttu utsjokinen Pirttijärven äiti-tytärduo Solju, jonka esitys  Hold your colours pärjäsi hyvin Suomen viisukisassa sijoittuen neljänneksi. Vihdoin Ullan, joka on kiertänyt Ulda-bändinsä kanssa ja Hildan, joka on esiintynyt Out of the Woods-yhtyeen kanssa, tiet yhtyvät  Vuotsossa ja kuullaan, kuinka perinne yhdistyy uuteen aikaan.

Lisäksi esiintyvät paikalliset suuruudet;  laulava poromies Eero Magga,  Tiina Aikio yhdessä säestäjänsä, Tony Brandtbergin kanssa  ja Anu Magga ja tyttärensä Minja. Kuullaan myös karesuvantolaista joikutaituri Anna-Reetta Niemelää ja  pohjoissaamenkielistä folk-rokkia soittavaa Ravggonia, joka konsertoi toistamiseen vielä sunnuntaina klo 13.00.

Lisätietoja: www.facebook.com/vuotsonlapinmarkkinat