Suomen ensimmäinen rock-kuningas tähdittää TUNTURIBLUESIA

RockJerry

Rock-Jerry alias Kaj Järnström  oli 16-vuotias, kun hänet valittiin syksyllä 1959 Suomen ensimmäiseksi rock-kuninkaaksi. Hän sai palkinnoksi levytyssopimuksen ja New Yorkin matkan.

Hänen ensimmäinen EP ilmestyi vuonna 1960 Westerlundille ja se  sisälsi laulut Long Tall Sally,  Waltzing Matilda, Stupid cupid ja Only sixteen.

Levytys oli ensimmäinen vakavasti otettava rock`n`roll-julkaisu, ei mikään jatsahtava Tunnista toiseen-vesitys, joita siihen asti oli kuultu useampikin, vaan nuorta kunnon kannat kattoon- meininkiä. EP-levy möi komeasti yli 4000 kappaletta ja sai muutkin levy-yhtiöt etsimään uusia rock-kykyjä.

Aluksi Rock-Jerry  esiintyi Onni Gideonin yhtyeen kanssa, mutta paljon myös yksin mies ja kitara-pohjalta. Pari vuotta  hän ehti kokea fanihysteriaa, jonka  jälkeen palasi takaisin koulun penkille ja kouluttautui kaupalliselle alalle. Westerlundille hän levytti kaikkiaan 5 sinkkua ja 2 EP-levyä.

Ensimmäisen vahvemman paluun parrasvaloihin Rock-Jerry teki, kun Hurriganes nousi huipulle ja perusrokkaus kunniaan. Vuosina 1974-1975 häneltä ilmestyi  kaksi albumia, I’m In Love Again ja Eezie Now, joista jälkimmäisellä soittivat muun muassa Albert Järvinen, Pave Maijanen ja Janne Ödner. 

Toinen Rock-Jerryn comeback tapahtui 2010-luvun alussa, kun legendaarinen, parhaiten Emma-hitistä muistettu rautalankabändi The Sounds löi hynttyyt yhteen ja tarvitsi kunnon solistia. Suomi-rockin pioneerit yhdistivät voimansa ja yhteistyön tuloksena syntyi albumi The Sounds & Rock Jerry – Live at the Arcada Studios, jolla puolet ovat instrumentaaleja ja puolet Rock-Jerryn laulamia.

Eero Raittinen, Tunturibluesin isäntä  näki Rock-Jerryn Soundsien kanssa keväällä Back To The Sixties-risteilyllä ja hän myös innostui.

– Rock-Jerry on ollut minulle tärkeä esikuva ja tapasin hänet laivalla vuosien jälkeen. Kun näin hänen Amerikan roots-musiikkiesityksen, vakuutuin, että hänet on saatava Tunturibluesiin.

Saariselälle Rock-Jerry  ei saavu kuitenkaan Soundsien kanssa, vaan häntä säestää nimekäs Swamp Ash-yhtye, johon kuuluvat kitaristi Timo Kämäräinen, pedalsteelisti Olli Haavisto, basisti Anssi Växby ja rumpali Joni Leino.

Muut Tunturibluesin (22.-23.1.2016) varmistuneet esiintyjät ovat Slim Butler feat. Andrew Black ja Eero Raittinen & Eldis.