SOUVAREILLE tuplaplatinaa Lapin kaikkien aikojen myydyimmästä albumista
SouvaritTuplaplatina

Souvarit saivat tuplaplatinat. Ne heille luovutti Tatsia-levy-yhtiön Teuvo Nummela

Puhtaasti lappilaisen  Souvarit-yhtyeen Sinisenä Lintuna Haluaisin Lentää-pitkäsoitto on ylittänyt 100 000 myydyn levyn rajan.

Tatsia Musiikki julkaisi albumin vuonna 1993 ja sen myynti  on pysynyt vuodet tasaisen tappavana. Kansa pitää Souvareiden lauluista, mutta kun aina vain harvempi radioasema soittaa heidän kappaleita, ihmiset ostavat heidän levyjä, niin musiikkikaupoista kuin keikoiltakin.

Sou

– Jokainen meidän julkaisema Souvarit-levy on myynyt hyvin, päässyt kultakantaan, mutta Sinisenä Lintuna Haluaisin Lentää on selvästi meidän firman suosituin levy, sanoo Tatsian toimitusjohtaja Teuvo Nummela, joka  luovutti yhtyeen pikkujouluissa Vääksyn Hotelli Tallukassa rovaniemeläissoittajille tuplaplatinalevyt.

Souvareiden Sinisenä Lintuna Haluaisin Lentää on tällä hetkellä Lapin kaikkien aikojen ostetuin albumi, toisena on Lordin Arockalypse, jota on myyty yli 97 000 kappaletta ja kolmantena Antti Tuiskun Ensimmäinen yli 71 000 kappaleella.

Souvareiden lisäksi muun muassa Esko Rahkonen levytti parhaimmat ja viimeiseksi jääneet albuminsa kolmekymmentä vuotta toimineelle Tatsialle. Kaikkiaan  yhtiöltä on ilmestynyt parisataa CD-levyä, plus vinyylit ja kasetit päälle.

– Yksi meidän parhaiten menestyneistä on Jokapaikan Viljo-kasetti. Heikki Kinnusen luoman hahmon ja muitten Älyvapaitten palokuntalaisten lauluilla ylittyi silloinen platinaraja eli 50 000, muistelee Nummela ja kertoo Tatsian viime vuosina keskittyneen CD-levyjen sijaan enemmän karaokelevyjen tuottamiseen.