Slim Butlerin blueskiekko soi jo Amerikan radioissakin

Viime kesänä ilmestynyt Slim Butler`s Inner Blues oli vuoden 2012 yksi parhaista suomalaisista blueslevyistä.

Ainakin se oli ehdottomasti paras blueslevy, mitä Lapissa on koskaan tehty ja julkaistu. Väylän Pyörre Musiikkiuutisten lisäksi samaa mieltä ovat olleet myös muut pohjoisen mediat.

Kaikki albumin sävellykset ovat rovaniemeläiskitaristi Jarmo ”Slim” Puhakan kynästä ja osaavien paikallisten muusikoiden lisäksi hän sai levylleen huipputason vieraita, muhkeaääniset jenkkilaulajat Sugar Ray Norcian ja Andrew Blackin ja tuottajaksi bluesin lempeän jättiläisen, kitaristi Otis Grandin.

Slim Butler`s Inner Blues täytti kansainväliset mitat. Se onnistui ja levy noteerattiin positiivisesti paitsi Suomessa, myös ulkomailla.

– En muista äkkiseltään kaikkia, mutta lehdistä ainakin brittiläinen Blues Matters, ranskalainen SoulBag, hollantilainen Blues Magazine ja amerikkalainen Blues Blast Magazine ovat levystä jo kirjoittaneet ja kreikkalainen kitarajulkaisu Guitar.gr teki minusta haastattelun.

– Radiosoittoa albumi on saanut muun muassa kansascityläisessä Blues Before Midnight- ohjelmassa ja coloradolaisessa Blues City Radiossa, jossa A Heart Of Ice-biisini oli tämän kuun alussa kanavan  kuudenneksi toivotuin ja soitetuin biisi, Jarmo Puhakka kertoo tyytyväisenä.

Hän otti albumista 1000 kappaleen painoksen ja se myytiin loppuun muutamassa kuukaudessa  ja nyt on jo toinen painos menossa ja suunnitteilla kiertue levyn tiimoilta ensi kesäksi.

– Andrew Black tulee Suomeen heinäkuussa. Useiden tapahtumien kanssa ovat neuvottelut käynnissä, mutta varmoja keikkapaikkoja ovat ainakin jo Oulu ja Rovaniemi.

– Saas nähdä monta keikkaa tehdään, mutta bändin lisäksi vedetään Andrewin kanssa myös duona, Jarmo paljastaa.

Keikkavaraukset Jarmo ”Slim” Puhakalta (slimcuts@gmail.com tai jarmo.puhakka@halloo.inet.fi)

Komeaääninen Blackhän nähtiin Rovaniemen Summertimebluesissa vuonna 2011 ja samassa yhteydessä taltioitiin hänen lauluosuudet Slim Butler`s Inner Blues-levylle  Osmo Ruuskasen studiolla. Hänen  laulua kuullaan levyn kymmenestä raidasta kuudella, joista yksi Got To Move on kuultavissa yllä.

Andrew Black löi itsensä läpi Atlantan musiikkipiireissä vuonna 1999 omalla versiollaan Luther Allisonin kappaleesta Cherry red wine. Mielellään bluesin lisäksi myös rockia, soulia ja jazzia laulava Black on saanut taustatukea  sikäläiseltä suuruudelta Forrest McDonaldilta, joka on jäänyt historiankirjoihin kitarasoolostaan Bob Seger-klassikossa Old time rock and roll. Andrew laulaa omien keikkojensa lisäksi, myös hänen bändissä.

Myös Paul Rodgersin(Free, Bad Company) bändissä soittava ja monet Heart-yhtyeen miljoonalevyistä tuottanut Howard Leese on hehkuttanut Blackin ääntä. Omalle soololevylleen Secreat Weapon hän nappasi Andrewn tulkitsemaan bluesin I`ve been leavin`you. Leesen levyn muita vieraita ovat Joe Lynn Turner, Jimi Jamison, Paul Rodgers ja Keith Emerson.

Euroopassa Andrew Blackistä on pitänyt ääntä moninkertainen Lapin kävijä Robin Bibi, joka hänet Jarmo Puhakalle esittelikin.

Andrew Black: Cherry red wine / In the ghetto So many roads /Born to run Love somebody like you 

 Muista Bluesministerin Vuoden 2012 Blues-levy-äänestys: http://yle.fi/radiosuomi/ohjelmat/2013/01/bluesministeri_metsastaa_vuoden_2012_parhaita_albumeita_3446790.html