Sira Moksilta vihdoin albumi syyskuussa!

SiraMoksi

Sira Moksi julkaisee modernia laulelmarockia sisältävän pitkään odotetun esikoisalbuminsa Keltaisen Talon Lauluja 27. syyskuuta.

Levyn julkaisee Unja Records, jonka kanssa Sira solmi levytyssopimuksen 2010. Levy-yhtiön takaa löytyy Love records-legenda Atte Blom, joka on toiminut myös Siran pitkäsoiton vastaavana tuottajana.

Moksin laaja-alaiselle äänelle on haettu sopivaa materiaalia vuodesta 2011 alkaen, mutta asiat alkoivat edetä toden teolla vasta, kun Blom keksi yhyttää voimakkaiden laulujen tulkin Siran ja monipuolisen lauluntekijän, Jukka Alihangan, joka muistetaan parhaiten lauluistaan Lulu, Kotiviini ja Yksinäinen mopomies.

Siran albumin nimi Keltaisen Talon Lauluja viittaa Alihangan kotitaloon Rymättylässä. Hän vastaakin levyn kaikista sanoituksista yhdessä elämänkumppaninsa Anu Haavan kanssa.

Atte Blom toteaa, että Keltaisen talon lauluja -levyä voi pitää melkein yhtä paljon Jukka Alihangan kuin Sira Moksin levynä.

– Levyä ei olisi syntynyt ilman toista, hän painottaa.

Levyn tekstit ovat levyllä keskeisessä asemassa ja laulujen sävellykset ja tulkinta ovatkin syntyneet niiden ympärille. Herkkä tarinankerronta yhdistyy rockin räjähtävään voimaan.

Kappaleiden sävellyksistä, sovituksista ja soitosta on vastuussa Jalavei-orkesteri, jonka riveistä löytyy monia suomalaisen vaihtoehtorockin tekijöitä. Levyn tuottamisesta, äänittämisestä ja miksaamisesta on vastannut oululainen Pentti Amore, joka tunnetaan Morley-yhtyeestä ja muun muassa yhteistyöstään Zacharius Carls Groupin kanssa.

Keltaisen Talon Lauluja-levy on äänitetty puoliksi Helsingissä ja Kempeleellä ja se julkaistaan sekä CD:nä että vinyylinä.

Biisilista: Tyyntä kaipaava/ Maija laulaa/ Aalloissa me uidaan / Kuumia aaltoja K-kaupassa/ Korhonen/ Musikantti-Antti/ Piano/ Liian kaukana vaimostaan/ Tanssilavatyttö/ Lämmin säde soittaa mua kun tanssin/ Haulikko/ Hukkuneet merimiehet

Levyn ensmmäinen singlelohkaisu Liian kaukana vaimostaan on juuri ilmestynyt  ja sitä voi käydä kuuntelmassa Spotifyssä ja sen voi myös ostaa itselleen iTunesta!
LUE MYÖS: http://vaylanpyorre.blogspot.fi/2011/09/viikon-video-sira-moksi-timo-nykyri.html