SIRA MOKSI ukuleleorkesterin kanssa Kemiin

SiraUkulele

Kemiläisiä hellitään toistamiseen puolen vuoden sisällä  Sira Moksin laululla. Viimeksi hän oli liikkeellä pianistin, nyt  Timo Nykyrin Ukuleleorkesterin kanssa.

Esiintymispaikkana on Kemin Kulttuurikeskuksen Teatteriravintola  ja aika lauantai 8. helmikuuta klo 21.00 alkaen.

Kun Sira tulkitsee  debyyttilevynsä Keltaisen talon lauluja ja populaarimusiikin kauneimpia helmiä ukuleleorkesterille sovitettuna, taatusti  konsertissa  Perämeren kylmän puhurin sijaan käy lämmin henkäys Havaijilta.

Teeveestäkin tuttu oululaistoimittaja Timo Nykyri  innostui perustamaan ukuleleorkesterin nelisen vuotta sitten.  Yhtye on esittänyt pääasiassa musiikkia, jota ei ukulelella pahemmin ole soitettu. Soitin nimittäin  taipuu hyvin niin Sibeliuksen Finlandiaan kuin Sapelitanssiinkin.

Siran kanssa ukuleleorkesteri on esiintynyt  muun muassa Haapaveden Folk-festivaaleilla, Oulu Folk-yhdistyksen tapahtumissa sekä useilla ravintola- ja yksityiskeikoilla. Yhtyeen solisteina ovat vierailleet myös Eino Grön, Aki Louhela ja Liisa Lääveri.

Marilynukulele

Pikkukitaran eli ukulelen  koti on Portugalissa, mistä merimiehet veivät cavaquinhon Havaijille. Alkuperäisväestö otti soittimen omakseen, kehitti siitä oman versionsa  ja laski lapsen maailmalle.

Ukulelen tunnetuimmat ”soittajat” ovat varmasti Marilyn Monroe ja Oliver Hardy, mutta hyvin se on sopinut myös tositaitajien käsiin, George Harrisonista Eric Claptoniin.

Vaikuttavan äänen omaavan  Siran Moksin  laulun nyanssit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa juuri  akustisessa ympäristössä ja Timo Nykyrin Ukuleleorkesterin kanssa homma toimii ihanteellisesti, joten kannattaa mennä ehdottomasti kuuntelemaan.

Liput 10€ ovelta!  Ennakkovaraamalla s.moksi@gmail.com  varmistat paikkasi, lunastus paikan päällä!

Sira Moksi, laulu/ Timo Nykyri, tenoriukulele/ Pertti Kuivala, bassokitara ja ukulele/ Jouni Meriläinen, bassoukulele ja tenoriukulele/ Tapio Turpeinen, ukulele