Sira Moksi palaa Kemiin

SiraMoksisinkkuSiraMoksiSinulle minä laulanUpeaääninen Sira Moksi kutsuu sinut ja ystäväsi hämärtyvään marraskuun iltaan tekemään musiikillisia taikoja.

Hän esiintyy pianisti Anu Hartikaisen säestyksellä Kemin kulttuurikeskuksessa ensi lauantaina 2.11. klo 16.00.

– Ohjelmistossa on tietenkin uuden Keltaisen Talon Lauluja-levyn kappaleita, ihania cover-klassikkoja, mutta myös muutama villi kortti, Sira lupaa.

Kemistä ja pohjoisempaakin Sira Moksilla löytyy paljon ystäviä, sillä hän vietti monta tärkeää vuotta Meri-Lapissa.

Sira opiskeli muun muassa Tornion Peräpohjolan opistolla nuoriso-ja vapaa-ajanohjaajaksi ja teki akustisia keikkoja Kemistä käsin Tepa Lukkarisen kanssa ja tykitti AC/DC:tä Mama & the Brakemanissä ja 1960- ja-70-lukujen rockia ja soulia Lady Kojak Rewindissä.

Kemiläisten muusikoiden kanssa hän purkitti myös hienon Moneksi-levyn, joka nimensä mukaisesti osoittaa, kuinka Sira taipuu moneksi. Mukana on muun muassa Tina Turneria (River deep,mountain high), Carolaa (Kielletyt leikit), Janis Joplinia (Mercedes Benz) ja Edith Piafia (En kadu mitään).

Kun Siran aviomies Allan, pariskunnan muutettua Ouluun, lähetti Moneksi-levyn legendaariselle tuottaja Atte Blomille, pian tuli vastaus ja syntyi levytysdiili Unja recordsin kanssa. Sopimus sisältää kolme albumia lisäoptiolla, ja levyistä ensimmäinen Keltaisen Talon Lauluja ilmestyi muutama viikko sitten.

Hienosta laulelmarocklevystä huolimatta, Sira haluaa tehdä musiikkia edelleen monipuolisesti. Hän kavahtaa lokerointia.

– Toivon tietenkin, että saisin luotua ja löytäisin ihan oman lokeron. Tärkeintä minulle on kuitenkin, että laulaessa tuntuu joka solussa, hän sanoo.

Nykyisessä kotikaupungissaan  Moksi on valloittanut kuulijoita muun muassa Timo Nykyrin Ukuleleorkesterin solistina.

Sira Moksilla, jos kellään on ääni, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Liput hänen ja pianisti Anu Hartikaisen Kemin konserttiin ovat 10 euroa ja niitä voi ostaa joko ovelta, tai varata ennakkoon sähköposti-osoitteesta s.moksi@gmail.com.

www.siramoksi.fi