Single: Mitä Roxette-kitaristi tykkää ZACHARIUS CARLS GROUPIN ja JOHANNA KURKELAN duetosta?

LEVYarvioZacharius Carls Groupin kaunis  Don’t wake up-sinkku on nyt kaikkien kuultavissa. Yhtyeen laulaja-lauluntekijä-kitaristi  Ossian Marttala duetoi kappaleen heleä-äänisen Johanna Kurkelan kanssa.

Seitsemän vuoden hiljaisuus on ohi ja Tornio saa sopivasti ensilumen, kun Don’t wake up näkee päivänvalon, sillä kivirantalaislähtöisen  Ossianin tekemä tarina on kuin tästä maisemasta.

zacharius2009

ZACHARIUS CARLS GROUP

Wake me up on pieni mestariteos, joka ammentaa  popin ja americanan maailmasta.  Zacharius Carls Group malttaa pitää homman pienenä, nautittavana ja maanläheisenä. Kappaleessa Johanna Kurkelan upea sisääntulo on kuin Emmylou Harrisilla ja akustinen kitara soi pelkistetysti kuin Neil Youngilla.

-Pohjoisen angstin purkaminen positiiviseksi voimaksi musiikin kautta on ollut minulle yksi elämän kantavista voimista. Tässä sen angstin saattoi jälleen kerran purkaa musiikkiin ja antaa angstin sulautua kauneuteen, lauluntekijä Marttala sanoo.

Piakkoin Zacharius Carls Groupilta  ilmestyy myös kokonainen albumi Quiet Desperation, jonka julkaisee Ossianin Mosaik Musik. Aiemmat,  kolme EP-levyä ja neljä albumia; Zacharius Carls Group, Image Of Love, Hate Love & Faith ja Rage In Your Heart, ovat ilmestyneet Arska Tiaisen legendaarisella Levy-Yhtiöllä.

Entäpä, mitä musiikin ammattilaiset tuumaavat Zacharius Carls Groupin Don’t wake up-sinkusta? Väylän Pyörre Musiikkiuutiset teki eilen pienen sokkotestin ja pyysi lyhyet kommentit comeback-biisistä rajan molemmin puolin:

”Jag tycker det låter bra! Gillar låten, bra sångerska och sångare!” (Jonas Isacsson, x-Roxette)

”Tää oli hyvä, mikä tää on? Todella hyvä. Tollanen musiikki ansaitsis` enemmänkin soittoaikaa..”  (Robban Hagnäs, Wentus Blues Band)

”Ihan pirun hyvä. Hieno melodia ja somasti toisiinsa sointuvat lauluäänet.” (Asko Alanen, Soundi)

”KOVA…” (Jukka Koivumaa, Volgograd)

”Bra låt! Killen låter lite som Magnus Carlsson i Weeping Willows” (Emil Kreivi, Hardships)

ZCG: Ossian Marttala – laulu, kitara; Jussi Sivonen – kitara; Tommi Södö – basso; Jari Pääkkö-rummut