Samuel L. Jackson, ei Lappiin!

Suomalaisohjaaja Jalmari Helanderin molempien kokopitkien leffojen tarinat liittyvät Lappiin. Kuitenkaan kumpaakaan ei ole filmattu pohjoisessa.

Kansaivälisen läpimurron hän teki erilaisella joulupukkielokuvalla Rare Exports, joka kuvattiin Pohjois-Norjassa ja parhaillaan  tekeillä olevan Big Gamen ”tunturikohtaukset” filmataan Alpeilla.

Harmi, sillä Big Gamen pääosaa esittävän superstaran  Samuel L. Jacksonin olisi mielellään nähnyt Pohjois-Suomessa. Nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat myös, Oscar-voittaja Jim Broadbent (Moulin Rouge, Iris) ja Ray Stevenson (Rooma-sarja, Thor, G.I. Joe: Kosto)

Big Game on eeppinen seikkailuelokuva,  jossa yhdistyvät 1980-luvun klassiset E.T ja Karate Kid Die Hard-tyyliseen toimintaleffaan.

Elokuvan tarinassa Air Force One on Suomen ilmatilassa kuljettamassa  Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle, kun matka keskeytyy ja  kone pudotetaan Lappiin. Terroristien suunnitelma on kaapata presidentti ja se onkin onnistumassa, mutta 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä.

Big Game saa ensi-iltansa talvella 2014-2015.