SAKARI KUOSMANEN tähdittää Tornion Toranda On ICE-tapahtuman avajaisia

SakariKuosmanenToranda On ICE -suurtapahtuman avajaiset perjantaina 18.3. ovat spektaakkeli vailla vertaa. Kello 18 mikrofonin ottaa Tornionjoen jäällä haltuunsa Lauri Salovaara, joka on viikonlopun pääjuontaja. Viikonlopun avauspuhe sujuu mieheltä, joka on tunnettu muun muassa Robert Heleniuksen titteliottelun kuuluttajana ja yleisön villitsijänä.

– Perjantaina avajaisten ohjelma on rakennettu siten, että se valmistelee yleisöä lauantain huikeaa Legendat jäällä -ottelua ja jääraveja varten. Haluamme, että jengi pääsee oikeaan tunnelmaan heti kättelyssä, sanoo Torandan kehitysjohtaja Jukka Auraneva.

Perjantai-illan ohjelma on puolentoista tunnin tiivis viihdepaketti, johon kuuluvat muun muassa juniorijääkiekkoilijoiden Suomi-Ruotsi-maaottelu Tornionjoen jäällä, legendaaristen valmentajien Pentti Matikaisen ja Curt Lundmarkin yllätyskisa ja jääkiekkotähtien ravilähtö.

-Illan viihdyttäjinä ovat Sakari Kuosmanen ja Aki Louhela, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Toranda on ICEn jäisestä avauksesta tulee kuuma ilta, lupaa Jukka Auraneva.

 Legendat jäällä lauantaina, lapset kisailevat sunnuntaina

 Torandassa tehdään lauantaina 19. maaliskuuta urheiluhistoriaa, kun suomalaisen ja ruotsalaisen jääkiekkoilun legendat kohtaavat maaottelussa, jossa punaviiva on maiden rajalla. Suomen joukkueen johdattaa kaukaloon viisinkertainen Stanley Cup-voittaja Esa Tikkanen.

Maaotteluhenki ei jää pelkästään jääkiekkoon, vaan suomalaiset ja ruotsalaiset kohtaavat myös jääravien merkeissä. Ravirata tulee myös sijaitsemaan rajalla, joten tässäkin lajissa tehdään urheiluhistoriaa: lähdöt ajetaan kahdella aikavyöhykkeellä. Lauantain iltajuhlien tähtinimenä on Ile Kallio Big Rock Band.

Suurtapahtuma Toranda on ICE 18.-20. maaliskuuta ei ole pelkästään legendojen jääkiekko-ottelun, jääravien ja huippuesiintyjien varassa. Olennainen osa viikonloppua on sunnuntain Toranda Winter Games, joka tuo jäälle ennen kaikkea lasten ja nuorten liikuntaa.

-Toranda on ICE -tapahtuman tavoitteena on tarjota viikonlopun aikana mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Winter Games-sunnuntai on olennainen osa viikonloppua, sillä se tarjoaa lapsille ja nuorille laajan urheilun ja liikunnan kirjon. Mukana on leikkimielistä tekemistä, näytöksiä ja myös kilpailuja, kertoo Auraneva.