Sähkeet: TK Torniossa ja LORDI Roissa

terveetkadet_5

Tornionlaakson maakuntamuseo – Tornedalens museum avataan yleisölle 31.elokuuta ja musiikinystäviäkin muistetaan.

Punk-sukupolvi pystytti Särkynyt Lyhty-patsaansa ja pian Terveitten Käsien historian parhaat palat ovat yleisön nähtävissä museossa. Yhtyeen sielu ja ruumiillistuma Läjä Äijälä on kaivellut arkistojaan apunaan Seppo Oförsagd, jonka kanssa hän ja Pekka Ruth perustivat legendaarisen levymerkin IKBAL (Ismon Karkean Brutaalit Aavikko Levyt) ja yhtyeen Aavikon Kone ja Moottori.

Toivottavasti , jottei totuus unohdu, museossa myös raikaa Terveitten Käsien musiikki. Jatkossa TK:n jälkeen museolla annetaan tila muillekin merkittäville Tornionlaakso-bändeille.

LordidokjulisteRovaniemen kaupunki järjestää kutsuvierasnäytöksen Lordista kertovasta Monsterimies-dokumentista 25.9. eli päivää ennen valtakunnallista ensi-iltaa.

Uutisen kertoo ensimmäisenä Lapin Radio, joka on haastatellut Monsterimies-dokumentin ohjaajaa Antti Haasea.

Kutsuttuna Rovaniemelle on muun muassa Torniossa grilliä pyörittävä Meeri Ponkala, joka nähdään Lordi-dokkarista julkaistavalla DVD:llä. Aiemminhan Väylän Pyörre kertoi, että osuus on mukana elokuvassa, mutta ohjaaja Haasen mukaan se jouduttiin tiputtamaan pois elokuvan leikkauksen loppuvaiheessa materiaalin runsauden vuoksi. Julkaistavalla Monsterimies-dokkarillahan on nytkin mittaa normaalin pitkän elokuvan verran.