Ruotsalainen huippupoppari kesällä Pelloon

markusk2014Ruotsin poptaivaalta jo pysyvän tähtensä ansainnut Markus Krunegård konsertoi  ensi kesänä äitinsä kotiseudulla Pellossa.

– Markuksen sukulaiset ottivat yhteyttä ja pyysivät järjestämään konsertin, eikä minulla ollut mitään ehdotusta vastaan, päinvastoin, konsertista vastaava Pekka Salminen kertoo.

Markus esiintyy kitaransa kanssa juhannuksen aatonaattona eli 18. kesäkuuta ensi kertaa Pellossa. Viimeksi hän on ollut Suomessa keikalla  viime lokakuussa Helsingin Tavastialla.

Toistaiseksi Krunegård on julkaissut viisi ruotsinkielistä albumia omalla nimellään. Hän nousi maineeseen Ruotsissa Laakso-yhtyeen keulahahmona ja häneltä on ilmestynyt myös yksi suomenkielinen albumi Mämmilärock, joka äänitettiin Pellon Mämmilässä, Markuksen äidin (os. Syväniemi ) syntysijoilla. Juicen, Baddingin ja Irwinin laulujen inspiroiman levyn tunnetuin kappale on Hurrin hurjaa elämää.

Markus esiintyy Pellossa Pyrevä-puistossa, jonne kansansuosikki Juha Tapio keräsi viime kesänä Salmisen mukaan yli tuhat kuulijaa. Luonnollisesti Suomessa vähän tunnetun Markuksen hän ei odota  keräävän vastaavaa yleisömäärää.

Hänen mukaansa pellolaiset käyvät kuitenkin yllättävän ahkerasti konserteissa. Hänen Rohki-halliin hankkimista  artisteista parhaiten väkeä ovat vetäneet Katri-Helena, Danny ja Kari Tapio.

-Seuraavaksi vuorossa on Jari Sillanpää 24. huhtikuuta. Lippuja on myyty tähän mennessä tuhatkunta, joten uskon, että konsertti on loppuunmyyty, Pekka Salminen sanoo tyytyväisenä.