Rovaniemen progeylpeys PROMETHEAN soittaa paluukeikan sienenkäryisillä festareilla

Promethean soittaa ainutlaatuisen comeback-keikan Oulussa ja shown voi kokea Uleåborg Festival of Psychedelian kakkospäivänä 16. heinäkuuta.

Prometheana

Prometheanin perustajat Matti Selin, Timo Iivari, ja Esa Juujärvi 1995

Yhtyeen edellisestä keikasta, Turun Down By The Laiturissa tulee kuluneeksi 17 vuotta ja he esiintyvät silloisessa kokoonpanossa: Esa Juujärvi (basso), Matti Selin (kitara), Viljami Jauhiainen (huilu), Timo Iivari (laulu), Jaakko Tuomivaara (koskettimet), Sami Lehtiniemi (rummut) ja Jani Yliniva (kitara). Samainen poppoo soittaa myös yhtyeen kakkosalbumilla Somber Regards, josta yllä makupala.

1990-luvun alun Suomessa Kingston Wallin ohella harva yhtye heilutti progressiivisen rockin lippua tai matkaili psykedeelisten äänikokeilujen siivillä. Sitäkin yllättävämpää oli, että Napapiirillä black metallin pioneeriyhtyeenä toiminut Black Crucifixion järjesti rivinsä uusiksi ja alkoi luoda Promethean-nimellä progressiivista rockia parhaaseen 1970-luvun henkeen, mutta luoden sitä omalla melodisella poljennollaan, jossa sekoittui raikkaasti Black Sabbathin synkkyys ja Jethro Tullin kepeys.

Suomirockin unohdettu klassikko, kirjoitti Soundi aikanaan kunnianhimoisesta rovaniemeläisbändistä, jonka levyt levisivät ympäri maailman. Yhtye ei saavuttanut sellaisia yleisömääriä kuin Porcupine Tree tai Opeth myöhemmin, mutta levyt eivät myöskään ole jättäneet niitä kuulleita kylmäksi. Se julkaisi 1990-luvulla kaksi albumia  Gazing The Invisible ja Somber Regards.

 Yhtyeen molemmat levyt ovat nyt saaneet myös digitaalisen julkaisun Spotifyssa, Deezerissä sekä Applen kanavissa, mikä kattanee olennaisesti nykykuulijan toistotekniset tarpeet.

http://www.uleaborgfestivalofpsychedelia.com