Rovaniemeläisen JADEN uudelle sinkulle inspiraation antoi Intia

JADE

Rovaniemeläinen Jade julkaisi tänään uuden singlen Maailmanloppu. Se jatkaa sitä monikulttuurista matkaa, jonka Jaden debyyttisingle Piirrä kartta minuun aloitti. Ensisinglessä olivat läsnä Jaden juuret, Lapin mystiikkaa ja pohjoisten maisemien inspiroimia soundielementtejä. Maailmanloppu on puolestaan tarttuva ja moderni pop-kappale itämaisilla vaikutteilla maustettuna.

Paljon maailmaa kolunneella Jadella on löytöretkeilijän sielu ja hän ammentaa matkoistaan biiseihinsä.

– Tämän toisen singlen kanssa lähdetään Aasian suuntaan, ja tarkemmin sanottuna Intiaan, joka on mulle valtavan tärkeä maa. Halusin ehdottomasti ottaa joitain itämaisia soundielementtejä mun ekojen biisien joukkoon, Jade kertoo.

Maailmanloppu on tarina ihmisestä, joka on yksin raskaiden tunteidensa kanssa ja tuntee olevansa umpikujassa. Jade haluaa muistuttaa, että sieltä umpikujastakin on aina kuitenkin tie ulos.

-Tällä biisillä haluan sanoa sille, joka on just nyt maailmanloppunsa keskellä, että hän pääsee sieltä pois. Pitää vaan odottaa vähän, että sumu hälvenee.

Jade-taiteilijanimen takana on useille artisteille biisejä kirjoittanut Annika Tello. Hän säveltää ja sanoittaa yleensä itse Jaden kappaleet, mutta Maailmanloppu syntyi yhteistyössä Antti Kleemolan ja Sami Anttilan kanssa. Sävellys on lähtöisin Antin ja Samin kynästä ja teksti Annikan.