ROLLO News: Edu Kettunen, Antti Tuisku ja Jari Sillanpää

edu_kettunenSympaattinen singer-songwriter Edu Kettunen esiintyy lauantaina 25.5. Rovaniemen Bar Legendassa. Vain 40 keikkaa vuodessa tekevää kemiöläistä ei siis kovin usein pohjoisessa ole mahdollisuutta kuulla.

Edu myöntää kuitenkin Lappilainen-lehden haastattelussa käyvänsä Lapissa vähintään kerran vuodessa, sillä hänen vaimollaan Lissu Vähänikkilällä on  sukua sekä Rovaniemellä, että Kemijärvellä.

Kettusen soolurahan lähti vauhdikkaasti käyntiin jo vuonna 1984 Neonkuu-hitin myötä ja suosio vain kasvoi seuraavan albumin Lentäjän Poika ansiosta.

Hänen viimeisin Pomminpurkajan Maanantai on hänen kolmastoista soololevynsä  ja siltä on julkaistu kaksi singleä, Sateentekijä ja Maailma ilman sua.

Antti Tuiskun tuoreelta, viikossa kultaa myyneeltä Toisenlainen Tie-levyltäkin löytyy Edu Kettusen Antti_Tuiskutekemä, Antin ideasta lähtenyt sanoitus, nimittäin Itsepäiset.

Kuitenkin polttavin asia rovaniemeläispopparille on tällä hetkellä se, kenet, ensi lauantain KIDSing-finalisteista hän saa oman levymerkkinsä Hyökyaalto Recordsin suojiin.

Antti starttaa kilpailun voittaneen laulajan kanssa heti levynteon, sillä voittaja saa levydiilin.

– Biisejä ei tietenkään ole vielä kirjoitettu, koska emme tiedä voittajaa, mutta tekijöitä olemme jo kartoittaneet, Antti selvittää MTV3:n nettisivuilla.

Kaiken kiireen keskellä poppari yrittää kuitenkin myös nauttia Suomen suvesta.

– Koko kesä menee varmaankin Suomessa. Kesäkuun alussa mulla on viikko lomaa ja heinäkuussa ehdin varmaan viikon verran olemaan meidän mökillä Raanujärvellä, Antti kertoo.

Lapissahan Tuisku nähdään esiintymässä kesän aikana vain 5.7. Tornion Öölifesteillä ja 6.7. Kemijärven Iskelmätulilla.

jarisillanpaaSuomen suosituimpiin viihdetaiteilijoihin kuuluva Jari Sillanpää tekee syksyllä valtakunnallisen suurkiertueen, johon kuuluu 19 iltaa ja niistä pohjoisin on Rovaniemen Lappi Areenalla 30.11. Kiertueen nimi on ”Liekeissä” Sillanpään Vain Elämää –tv-sarjassa tulkitseman Cheekin kappaleen mukaisesti.

Jari Sillanpää valmistelee parhaillaan uutta albumia tuottaja Leri Leskisen kera. Syksyn Liekeissä-kiertueella tullaan kuulemaan paitsi Jarin vanhoja hittejä, myös musiikkia tulevalta albumilta.

Lisäksi Sillanpää esittää suurkiertueella muun muassa Queenin, Elton Johnin, Frank Sinatran, Abban ja Ricky Martinin tunnetuksi tekemiä kappaleita, jotka muhkea kiertueyhtye herättää eloon kapellimestari Heikki Elon johdolla.

Esimakua saatiin maanantaisessa Bettina S:n tv-showssa, jossa Jari esitti kappaleet Liekeissä ja Elton John-klassikon Your song.(Katso ohjelma tästä: http://arenan.yle.fi/tv/1890802)