Rocktähti Ebbot Lundberg Haaparannalle perjantaina

”Onhan teillä Suomessa hyvää musiikkia vaikka kuinka paljon, Latebirds ja The Flaming Sideburns  tulevat ensimmäisinä mieleen. Tykkään myös paljon suomalaisesta punkista, Terveistä käsistä ja L’amourderista. Ja sitten teillä on myös hyvää hiphoppia !” (Ebbot NRGM-nettilehdessä)

Ruotsin parhaaksi livebändiksiksikin kutsutun The Soundtrack of our Livesin nokkamies Törbjorn “Ebbot” Lundberg hajotti poppoonsa viime vuonna ja heittäytyi vapaaksi taiteilijaksi.

Musiikillisia rajoja  Ebbot on ylittänyt aina ja nyt hän tekee sen Norrbotten Big Bandin solistina. Hän esiintyy ison yhtyeen kanssa Haaparannan Folkets Husillä perjantaina 5.huhtikuuta klo 19.00. Ruotsin aikaa.

Konsertissa kuullaan uusia tulkintoja The Soundtrack of our Livesin parhaista kappaleista ja myös tuttua lainamateriaalia, joiden sovituksista vastaavat Norrbotten Big Bandin Håkan Broström och Johan Lindström.

Valloittavan lavakarisman omaavan Ebbotin The Soundtrack of our Livesin levyt ovat  myyneet Ruotsissa kultaa  ja Suomessakin yhtye on ollut parhaimmillaan virallisella albumilistalla Top20:ssä.

Meillä yhtye on ollut lisäksi kriitikoiden mieleen. Tässäpä Rock-Suomi-  ja Iskelmä-Suomi-tv-sarjoista tutun toimittaja Pekka Laineen fanitusta yhtyeestä Soundissa:

” The Soundtrack Of Our Lives on mielestäni maailman paras rock-yhtye (paras UUSI rock-yhtye). Olen siis kyseisen orkesterin fanaattinen ihailija – en YK:n lähettämä puolueeton tarkkailija. Nyt olen tullut ulos kaapista, tuntuu hyvältä ja voin siirtyä itse asiaan.

SOOL on koko olemassaolonsa ajan perustanut musiikkinsa historialle. Tätä bändiä ei voi ajatella ilman 1960-70-lukujen rockin muodostamaa kivijalkaa. Tämähän pätee melkein kaikkeen nykyrokkiin, mutta toisin kuin useimmat aikalaisensa, Ebbot Lundberg ja hänen psykedeeliset soturinsa tunnustavat velkansa rehdisti. The Beatles, The Kinks, Love, Neil Young, The Rolling Stones, Nick Drake, Detroit-rock ja muut oikeasti hyvät asiat ovat edelleen keskeisiä inspiraation lähteitä näille elämäni soundtrackin tekijöille. Soundtrack Of Our Livesin tapauksessa historiasta ammentaminen ei tarkoita lobotomian kaltaista pysähtyneisyyden tilaa, vaan jatkuvaa matkalla oloa. ”

Ebbot Lundberg & NBB-konsertti lippuja saa  ovelta tai varaamalla  täältä: http://www.tickster.com/sv/events/search?q=haparanda