Rock palaa Tornioon: Sonata Arctica korkkaa CLUB TEATRIAN!
sonata16

Sonata Arctica

Maineikas tapahtuma-areena Club Teatria avaa jälleen ovensa. Oulun tapahtumakenttää kauan värittänyt klubi avataan uusissa tiloissa lauantaina 21. tammikuuta 2017. Oulun sijasta Club Teatria on löytänyt uudet tilat Tornion ydinkeskustasta. Klubin avajaisissa esiintyy maineikas kotimainen power metal -yhtye Sonata Arctica.

Club Teatrian uudet tilat sijaitsevat Suensaaressa Tornion ydinkeskustassa Elämystehdas Lapparin tiloissa. Matkaa Ruotsin puolelle Haaparantaan on alle kilometri. Club Teatrian johtohahmot Janne Niinimaa ja Marco Järvenpää ovat innoissaan alueen suomista mahdollisuuksista.

 -Kemi-Tornion seutukunnan alueella on paljon potentiaalia, viikonloppumatkailijoita ja liikennettä, sillä sieltä löytyy ennestään paljon aktiviteetteja ja palveluita koko perheelle. Myös kysyntää tällaiselle paikalle on, sillä vastaavanlaista tapahtuma-areenaa Tornion alueella ei ole ollut. Paikka on erinomainen, sijaitsee keskeisellä paikalla ja kaikki Elämystehdas Lapparissa toimivat samanhenkiset yrittäjät tarjoavat toisilleen synergiaetuja ja yhteistyömahdollisuuksia, Niinimaa kertoo.

Uusi Club Teatria pyrkii jatkamaan tutulla ja musiikkipainotteisella linjalla, mutta konserttien ohella uudet tilat mahdollistavat monipuolisten yksityis- ja yritystapahtumien järjestämisen.

 -Pyrimme edelleen tuottamaan laatua ja ajanmukaistamaan klubin palveluita vuoteen 2017. Konserttisalin pinta-ala ja korkeus tukevat loistavasti konserttikäyttöä. Maksimiyleisökapasiteetti on noin 1500 henkeä. Ohjelmatarjonta kattaa viihteen laidasta laitaan, kertoo promoottori Marco Järvenpää.

Alkuperäinen Club Teatria oli aikoinaan 2500 hengen kapasiteetillaan huikea monitoimiareena ja se toimi Oulun Limingantullissa 8,5 vuotta. Sen hulppeissa avajaisissa toukokuussa 2005 esiintyi amerikkalaisyhtye Twisted Sister, minkä jälkeen klubi tarjosi puitteet sadoille kotimaisille ja kansainvälisille huippukonserteille. Club Teatrian päätöstapahtuma järjestettiin uudenvuodenaattona 2013. Sittemmin purettu rakennus toimi aiemmin pitkään Atrian tehdashallina sekä 2000-luvun alussa Oulun kaupunginteatterin väliaikaisnäyttämönä.

Club Teatrian taustayhtiö Oulun Tapahtumat Oy on jatkanut viihdetarjontaansa klubin lopettamisen jälkeenkin ja järjestänyt viimeisten kolmen vuoden aikana tapahtumia muiden muassa Oulun Terminaali Areenassa, Oulun Energia Areenassa ja Hevimestassa. Yhtiö on järjestänyt pitkään myös perinteikästä Jalometalli-festivaalia.

 -Vaikka Oulusta ei tällä hetkellä löytynyt sopivaa paikkaa omalle kiinteistölle, tapahtumatoimintamme jatkuu Oulussakin monessa eri muodossa, Niinimaa toteaa.

Uuden Club Teatrian aukioloajoista ja tulevista tapahtumista tiedotetaan myöhemmin lisää.

Elämystehdas Lappari avasi ovensa suurelle yleisölle heinäkuussa 2016. Entisisissä Lapin Kullan panimorakennuksen tiloissa toimii tällä hetkellä jo monta aktiivista yritystä – muiden muassa Duudsonit Activity Park, Ravintola Pirttihirmu, Tornion Panimo sekä Kuntosali Hyvä Fiilis. Elämystehdas Lapparin ideologiaan kuluu tarjota elämyksiä vauvasta vaariin.

 -Keskeinen sijaintimme keskustan tuntumassa Tornionjoki-maisemineen mahdollistaa uniikin toimintaympäristön ja meillä on vielä ruhtinaallisesti tilaa uusille elämystoimijoille. Olemme erittäin iloisia saadessamme uuden toimijan Club Teatrian täydentämään elämyskokonaisuutta. Saamme aivan uudenlaista sykettä Tornioon, sanoo Elämystehdas Lapparin toimitusjohtaja Veli-Matti Mykkälä.