Riverside Jazz ylpeänä esittää: SID HILLE Aineella ja SLIM BUTLER Kerholla

Riverside Jazz-yhdistys järjestää musiikin ystäville kahden huippukonsertin musiikillisen pikkujoulun Torniossa. Torstaina 30.11. klo 19.00 esiintyy  Aineen taidemuseolla pianisti Sid Hillen F#-trio, johon kansainvälistä ilmettä tuo itävaltalainen saksofonisti Herbert Königshofer. Seuraavan illan 1.12. vieras  on lappilaisen bluesin lippulaiva Slim Butler & SlimCuts, joka esiintyy Tornion Kerhoravintolassa klo 22.00 alkaen.

Sid Hille ja Herbert Königshofer

Sid Hillen F#-yhtye on toiminut keväästä 2016 alkaen. Aikaisemmin Hille on tullut tutuksi suomalaiselle jazzyleisölle muun muassa Platypus Ensemblen ja Contemporary Collectiven johtajana. Hän on myös soittanut viikoittaisia soolopianokonsertteja Temppeliaukion kirkossa vuodesta 2002 lähtien.

Sid Hille aloitti syksyllä 2016 yhteistyön itävaltalaisen saksofonistin ja multi-instrumentalistin Herbert Könighoferin kanssa. He ovat soittaneet duokeikkoja sekä Suomessa että Itävallassa.

Nyt heidän musiikkiaan kuullaan Aineen taidemuseossa, täydennettynä rytmiryhmällä  Jori Huhtala (basso) ja Markus Ketola (rummut).Lisäksi  F#-yhtyeen kaikki jäsenet käyttävät elektroniikka laajentaakseen akustisten soittimien sointimaailmaa.

F#-yhtyeen musiikkia leimaa sen jäsenten tiiviiseen keskinäiseen kuunteluun perustuva vapaa vuorovaikutus, joten  jokainen yhtyeen konsertti on ainutkertainen elämys. Oman väkevän lisämausteensa esitykseen tuo Könighoferin intensiivinen lavaolemus.

Slim Butler & The SlimCuts; kuvassa Slimin lisäksi Mikko Löytty ja Harri Raudaskoski

Slim Butler on lappilaisen bluesin järein vientitykki. Jarmo Puhakan johtama yhtye Slim Butler & The SlimCuts edustaa Suomea ensi maaliskuussa Norjan Hellissä järjestettävissä Bluesin Euroviisuissa eli virallisemmin European Blues Challenge-kisassa.

Vahvasti rovaniemeläislähtöinen, Slim Butler & The Slimcuts, koostuu todellisista juurimusiikin veteraaneista. Kitaristi Harri Raudaskoski muistetaan muun muassa Jarkko Helin & Crawfish Kingsin, Veli-Matti Järvenpään Tex-Mex Bandin ja Raudaskoski Twinsin riveistä. Basisti Mikko Löytty tunnetaan niin sooloartistina kuin Q-Stonen, Remu & Hurriganesin ja suomibluesin legendojen SF-Bluesista. Rumpali Jartsa Karvosen soittoa ovat kuulleet kaikki suomalaiset. Mies kun on noin 5000 äänilevyraidan konkari; kokemusta löytyy rokista ja jazzista kotimaisen populaarimusiikin suosituimpiin tähtiin. Kokoonpanon täydentää Slim Butler kitarassa ja laulussa.

Slimin itsetuottama toinen pitkäsoitto Bad Intention valittiin vuoden 2016 Vuoden Parhaaksi Kotimaiseksi Bluesalbumiksi Ylen Bluesministeri-ohjelman yleisöäänestyksessä! Albumi on, edeltäjänsä tapaan, kansainvälisen bluesyhteistyön tulos. Erityisesti brittiläiset bluesradiokanavat ovat nostaneet levyn kappaleita esille ohjelmissaan. Tuoreissa lehdistöarvioissa albumia on kutsuttu muun muassa maailmanluokan roots-levyksi. Kotimaiset ja ulkomaiset blues- ja soul-lehdet ovat myös korostaneet arvosteluissaan laulujen autenttisuutta ja korkeaa tasoa. Slimin debyytti Inner Blues valittiin Vuoden Kotimaiseksi Blueslevyksi 2012 peräti kahdessa valtakunnallisessa äänestyksessä. Levyn tuotti brittikitaristi Otis Grand.

Riverside Jazz järjestää konsertit yhteistyössä Pop & Jazz Konservatorio Lappian ja Aineen taidemuseon kanssa.

Pääsyliput:
Sid Hille F# feat Herbert Königshofer
10€, jäsenet/eläkeläiset/opiskelijat 5€
Slim Butler & SlimCuts
15€, jäsenet/eläkeläiset/opiskelijat10€
Yhteislippu molempiin konsertteihin
20€, jäsenet/eläkeläiset/opiskelijat 10€
Yhteislipun voi ostaa taidemuseon konsertista.