RAJ-RAJ BAND ja MIRA SUNNARI Tornion Venetsialaisiin

VenetsialaisetToranda tekee torniolaista historiaa tuomalla Venetsialaiset kaupunkiin ensimmäistä kertaa.

Torandan jättimäinen, pinta-alaltaan lähes 1800 neliömetrin tapahtumateltta on myös ensimmäisen kerran käytössä Venetsialaisten yhteydessä 29. elokuuta kello 18 alkaen.

– Tällaisen kesän perusteella on hienoa, ettemme ole tapahtumajärjestäjänä sään armoilla. Myös huomattava osa rantaravintolan terassista tullaan kattamaan vielä tämän kesän aikana, kertoo Torandan emoyhtiön H-Equity Oy:n kehitysjohtaja Jukka Auraneva.

Venetsialaisten esiintyjinä ovat Raj Raj Band sekä Mira Sunnari, joiden lisäksi yleisöä viihdyttävät Divet-show by Marko Vainio sekä covereita soittava Telaketju.

Tapahtumapäivänä on tasatunnein kello 18 alkaen kuljetus ravintola Umpitunnelista Torandaan.

– Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Haluamme esitellä Torandan uudet mahdollisuudet jättitelttoineen entistäkin suuremmalle yleisölle, kertoo Auraneva.

Venetsialaisten perinne juontaa nimikkokaupunkinsa karnevaaleista, joilla on peräti lähes tuhannen vuoden perinne. Italiasta suosittu perinne on levinnyt suuren suosion siivittämänä muun muassa Saksaan ja Sveitsiin.

Suomessa Venetsialaiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla, jonka perinteisiä viettopaikkoja ovat muun muassa Rauma, Kokkola ja Pietarsaari. Venetsialaiset on myös tulen, veden ja valon juhla, jonka moderniin perinteeseen kuuluu olennaisena osana ilotulitus.

Torandahalli15– Ilotulitus tulee olemaan tärkeä osa myös Torandan Venetsialaisia. Haluamme luoda tapahtumasta jokavuotisen perinteen, joka tuo Torandaan väkeä sekä Ruotsista että Suomesta. Vierasvenesatama Toranda Marina luo omalta osaltaan Venetsialaisille mahtavat puitteet, sanoo Auraneva.