POHJONEN ALANKO Jutajaisiin

Juta-Areena Soi, Korundi, Rovaniemi 26.6. klo 20.00: Jord, Pohjonen Alanko, Semmarit, Inga Söder Trio

pohjonenalankoUutta potkua Korundista hakeva Rovaniemen folklorefestivaali Jutajaiset 24.–28. 6. sinnittelee vuodesta toiseen. Vahvana kansanmusiikkitapahtumana alkaneet Jutajaiset ovat kulkeneet pitkän matkan. Viimeiset vuodet  festivaali on pyrkinyt tarjoamaan kaikille vähän  jotakin.

Ensi kesän mielenkiintoisin kevyemmän musiikin ohjelmanumero  on varmasti  laulaja Ismo Alangon ja hanuristi Kimmo Pohjosen perustama ihmisäänillä leikittelevä trio, jossa kolmantena pyöränä on sämplääjä Tuomas Norvio.

Muita tunnettuja artistinimiä ovat Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Semmarit, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha ja Aki Sirkesalo-tribuutti, jossa edesmenneen suosikin  lauluja esittävät Sami Pitkämö, Jussu Pöyhönen ja Sami Saari.

Pohjoisen vähemmistöjä Jutajaisissa edustavat kansanmusiikkiyhtye Jord ja Raj-Raj Band Meänmaasta ja Niillas Holmberg Saamenmaasta.

Klassisen laulun ystäville on varmasti mannaa kirkkokonsertti, jossa esiintyvät huippubasso Jaakko Ryhänen ja tenori Jyrki Anttila. Lisäksi pohjoiset kuorot muistavat 150 vuotta sitten syntynyttä Jean Sibeliusta ja esittävät hänen tuotantoaan.

Lisää Jutajaisten ohjelmasta löytyy täältä: www.jutajaiset.fi