Peter Franzén-elokuvan Suomen ensi-ilta Tornioon?

Näyttelijä, kirjailija ja ohjaaja  Peter Franzénin kirjoittama, osin omaelämänkerrallinen esikoisromaani Tumman veden päällä  siirtyy pikkuhiljaa valkokankaalle.

Elokuvaa on kuvattu  muun muassa sen autenttisilla tapahtumapaikoilla Keminmaassa ja seuraavan kerran talvikuvauksia tehdään pohjoisessa maaliskuussa.

Radio Perämeren haastattelussa Marko Kämäräinen Solar Filmsistä kertoo, että elokuvan ensi-ilta on syyskuussa ja se pidetään Keminmaassa tai Torniossa. Hänen mukaansa vielä haetaan paikkaa, johon mahtuu elokuvaa katsomaan 500-1000 ihmistä.

Äkkiseltään sopivin paikka löytyy Torniosta. Hannulanmäen jäähallissa on järjestetty useita onnistuneita konsertteja ja Euroviisufinaali, jolloin Lordi voitti,  oli nähtävissä hallin  isolta skriiniltä.

Kokemustakin Torniosta löytyy tällaisen elokuvan ensi-illan järjestämiseen.

Kuka muistaa T. O. R.N.I. O. -päivän 26.9.2002?

Silloin Radio Mafia lähetti koko päivän ohjelmaa Jesperi-klubin pihalta ja ilta huipentui Arto Koskisen ohjaaman Kahlekuningas-elokuvan Suomen ensi-iltaan ja CMX:n loppuunmyytyyn keikkaan  Jesperissä. Paikalla oli 400 kuulijaa ja Radio Mafia lähetti keikan suorana koko valtakuntaan.

Alla Kahlekuninkaan tunnuslaulu CMX:n Minun sydämeni on särkynyt.