Pepeä ja maailmanmusiikkia YLE Teemalla

PepewLauriErikssonPEPE & SAIMAA

Pepe Willbergin ja Matti Mikkolan yhteistyönä syntynyt Saimaa-levy on suomalaisen pop-historian kaikkien aikojen comebackejä. Se nosti vanhan mestarin ensi kertaa jo 1960-luvulla alkaneella uralla myös albumilistan kärkeen.

197o-lukuhenkinen show Pepe & Saimaa esitettiin ensi kertaa elävänä Ruisrockin rantalavalla heinäkuussa 2014. Tehosekoittimen kitaristina ja biisintekijänä tunnettu Matti Mikkola johti jättimäisen bändin ja Espoon laulu -kuoron poikkitaiteellisen konsertin.

Yle taltioi esityksen ja Pepe & Saimaa nähdään Teemalla sunnuntai 24.8. klo 21.45. Musiikin lomassa ohjelman toimittanut Veli Kauppinen haastattelee sekä Pepe Willbergiä että Matti Mikkolaa.

SamiYSAMI YAFFA-SOUND TRACKER 

Pitkän linjan musiikkikulkuri Sami Yaffa, joka on urallaan muun muassa Hanoi Rocksissa ja New York Dollseissa soittaessaan nähnyt ammatin kaikki puolet.

Maanantaina 25.8. Teemalla klo 21.00 alkava ohjelmasarja Sami Yaffa Sound Tracker on löytöretki kulttuureihin, joissa musiikki on muutakin kuin kulutushyödyke. Sami haluaa osoittaa, että musiikki on ainoa universaali kieli, ja hänen matkassaan musiikki matkustaa tuhansia kilometrejä – sinun luoksesi?

– Musiikki on mulle aina ollu se yhdistäjä, se koskematon kieli, jota kaikki ymmärtävät. Sillä puretaan patoutumat, sillä iloitaan ja sillä juhlitaan. Musiikilla viedään meidät tunteisiin, joita pidellään piilossa. Sehän on tavallaan kun joku helvetin terapeutti.

– Tässä proggiksessa on musiikillisia kokemuksia katusoittajista legendoihin. Mulle itelle tää on ollu ehkä antavin kokemus mun uralla, toivon mukaan tekin diggaatte, matkanjohtaja Yaffa toivoo.

Maailmanmusiikki-teemaan liittyen nähdään 9.9. ohjelma Maailmanmusiikkia Kuubasta, joka kertoo afrojazzia ja kuubalaisia tanssirytmejä yhdistelevästä Irakerestä, joka vieraili Suomessa vuonna 1976. Yhtyeen muusikoita haastattelee suomalaisen maailmanmusiikin edelläkävijä Sakari Kukko. Maailmanmusiikkia Suomesta-ohjelma 16.9. taas sisältää tv-taltioinnit Värttinästä ja Angelin Tytöistä, jotka nostivat karjalaiset ja saamelaiset ja rytmit Suomen maailmanmusiikin kartalle 1990-luvun alussa.