PENTTI LAITINEN loihti pääministeristä Mona Lisan

Sanna Marin

Kun koronavirus rantautui Suomeen  ja pääministeri Sanna Marin piti ensimmäisiä tiedotustilaisuuksia, torniolainen Pentti Laitinen katseli netissä kuvasarjaa Mona Lisasta.

Pentti Laitinen, musiikkimies ja arkkitehti

Marin Voguessa (kuva: Anton Corbijn)

– Yhtäkkiä tajusin,  kuinka paljon samaa heissä oli, miten samalla tavalla Sanna poseeraa kuin Mona Lisa.  Sitten aloin photoshoppailla ja miettiä, miten Marin muuttuisi, jos korona iskisi. Mona Lisa-kuvasarjassa  kohde muuttuu viikkojen jälkeen ja korona vaikutti niin että lopussa silmät seisoo ja tukka harittaa. Kuitenkaan Marin ei muuttunut todellisuudessa miksikään, ei edes vastuu lyönyt maahan ja kuvasarjani typistyikin yhteen kuvaan ja vitsiksi tuli ehkä se, että Sanna on joka kerta samannäköinen, Laitinen naurahtaa.

Marinin vieno hymy ja fressi olemus säilyi viikosta ja lehdistötilaisuudesta toiseen. Vaikka ministeri vierellä toisensa perästä ryssi ja virkamiehet tekivät huonoja diilejä, se ei näkynyt missään, ei tuonut Marinille edes silmäpusseja yövalvomisesta.

Pentti Laitisen kuva Suomen Mona Lisasta on saanut paljon tykkäyksiä sosiaalisessa mediassa. Myöhemmin pääministerin valokuvauksellisuuden, hänen yhteneväisyydet Mona Lisaan, käsien asentoa myöten, huomioi myös maailmankuulu valokuvaaja Anton Corbijn, joka kuvasi Sanna Marinin maailman suurimman muotilehden Voguen Meet the worlds youngest female prime minister-juttuun.

***

VP-juttu Pentin tunnetuimmasta yhtyeestä: https://vaylanpyorre.com/kotka-rankki-ohutta-ylapilvea-yhtyeen-pearl-harbourista-jo-40-vuotta/

Anton Corbijn?: https://channel.louisiana.dk/video/anton-corbijn-how-i-became-a-photographer?fbclid=IwAR0ox0kOCnEqYaVlqdbLmspaglgGbiD8zE6SOT72vrEyhXYLNm5OGyekpf8