Pakkasukon avaus: Djangoa ja rockklassikoita mustalaispoljennolla

Pakkasukon avajaiskonsertissa torstaina 31.1. klo 20.00 kuullaan mustalaisjazzia maailman huipulta, kun kaksi alan virtuoosia, kitaristi Paulus Schäfer ja viulisti Tim Kliphuis esiintyvät Kemin Pirtillä.

Molemmat ovat saaneet oppinsa gipsymusiikin sydänmailla Hollannissa ja molemmat ovat kiertäneet, alansa kovimpien, muun muassa legendaaristen Rosenbergin veljesten kanssa.

He jatkavat kunniakkaasti Django Reinhardtin hengessä mustalaismusiikin perinteitä vaalien ja tyylikkäästi rajoja rikkoen.

Konsertissa selviää muun muassa, miltä kuulostavat rockklassikot Shadowsien Apache, Rolling Stonesin Paint it black tai Fleetwood Macin Albatross mustalaismusiikiksi sovitettuina.

– Totta. Django Reinhardt-klassikoiden lisäksi Pauluksen ja Timin  uudelta Rock Django-levyltä poimitaan parhaat palat.

– Toki konsertissa voidaan vähän ”nyanseerata” ja soittaa vähän vaikeampiakin biisejä, ylipäätään kuitenkin panostetaan hiukan erilaisempiin juttuihin kuin tavallisilla klubikeikoilla, paljastaa kaksikkoa säestävän Hot Club De Finlanden kitaristi Ari-Jukka Luomaranta.

Suomalaisyhtye on tehnyt ennenkin yhteistyötä kitaristi Schäferin kanssa, mutta viulisti Kliphuisin kanssa he soittavat ensi kertaa Kemissä.

– Kaiken huippu on se, että tapaamme viulisti Kliphuisin henkilökohtaisesti ensimmäisen kerran pari tuntia ennen Kemin keikkaa! Jännitysmomentti on siis korkea, joten tervetuloa vain katsomaan miten meidän käy!

– Kitaristi Schäferin taas olemme tavanneet useastikin Ranskan Django-festivaaleilla ja hän oli myös meidän vieraana viime talvena Antwerpenin konsertissa, Luomaranta kertoo.

Hot Club De Finlande avec. Tim Kliphuis (viulu) , Paulus Schäfer (kitara), Kemin Pirtti 31.tammikuuta.

Ovet aukeavat kello 19.00 ja tapahtuma alkaa klo 20.00.

Liput: 25€ ovelta / 20€ ennakkoon (Cumulus, Merihovi, Kemin & Tornion Musiikki+ netistä www.tiketti.fi)