PAAVO, pirtsakkaa kevätjazzia Haaparannalla

paavo

 J A Z Z Paavo on yhtä kuin laulaja Sofia Jernberg ja pianisti Cecilia Persson, jotka ovat nyt saaneet  rinnalleen klarinettia ja tenorisaksofonia soittavan Fredrik Ljungkvistin.

 Perjantaina 11.huhtikuuta klo 19.00 Ruotsin aikaa he yhdistävät voimansa Norrbotten Big Bandin kanssa Haaparannan Folkets Husillä ja kuullaan Paavo-musiikkia; yhdistelmä jazzia, kansanmusiikkia, taidemusiikkia ja vapaata improvisointia.

Ruotsalaiselle jazzille Paavo on ollut piristysruiske. Sofian ääni(kuin instrumentti) ja Cecilian lyyrinen pianonsoitto on yhdistelmä, joka toimii. Heidän on sanottu luoneen oman musiikkifilosofiansa, jossa suuri musikaalisuus yhdistyy.

Vuosien varrella Paavo on pystynyt säilyttämään uusiutumiskykynsä ja se on monin tavoin palkittu. Kun duo julkaisi esikoisalbuminsa 2007, sen valitsivat vuoden jazzlevyksi niin Dagens Nyheter kuin Svenska Dagbladetkin. Ruotsin radio palkitsi Paavon vuoden yhtyeenä Jazzkatten-palkinnolla ja Sofia sai vastaanottaa Kuninkaallisen Musiikkiakatemian jazzpalkinnon.

ENNAKKOLIPUT Paavo & Norrbotten Big Band-konserttiin : Haaparannan Teatteriyhdistys +46922-14549 tai www.tickster.com

HUOM! Opiskelijat ilmaiseksi (ilmaislippuja ei saa netistä, ainoastaan varaamalla puhelimitse tai ovelta)