NINA MYAN tulevalla albumilla sielu soi
NinaMya16b

NINA MYA

Suomen jazzlaulajien kärkikaartiin lukeutuva Nina Mya (Höynälä) julkaisee kolmannen albuminsa Closure sopivasti kesän festivaalikauden kynnyksellä.

Levyllä tullaan kuulemaan vahvaa, gospelhenkistä ilmaisua, jolle on haettu vaikutteita aina John Coltranen spirituaaleista Aretha Franklinin souliin asti. Myös kaksi lainakappaletta uusilla sovituksilla on mukana.

Ninalta on ilmestynyt toistaiseksi albumit; Flying Solo vuonna 2012 ja Our Time vuonna 2014. Niissä kaikuvat 50- ja 60-lukujen jazztyylit, mutta tulevalla levyllä mennään  ”mustempaan” suuntaan.

– Aiemmat levyni ovat olleet minulle tärkeitä, mutta Closure on enemmän. Se heijastelee täydellisesti minua laulajana ja säveltäjänä. Uusi bändini  poikkeaa myös soundillisesti  aiemmista, Nina kertoo.

Hän on saanut taakseen huippusoittajia, joista tärkein lenkki on puhaltaja Petri ”Pope” Puolitaival, joka on toiminut Ninan apuna levyllä tuottajana, sovittajana ja säveltäjänäkin. Popehan tunnetaan parhaiten 2000-luvun yhdestä suosituimmasta jazzyhtyeistä Dalindeosta ja rokkibändi Leningrad Cowboysista. Muut muusikot ovat Jukka Eskola (trumpetti), Henri Mäntylä (piano), Jori Huhtala (basso) ja Tuomas Timonen (rummut).

Pohjoisessa  Closure-levyn musiikkia ei valitettavasti kuulla  livenä vielä esimerkiksi kesän Kalottjazz & Bluesissa, mutta Suomen Jazzliiton järjestämällä kiertueella Nina tulee  21. syyskuuta konsertoimaan kotikaupunkinsa Tornion Musiikkitalolle. Paikallisena järjestäjänä on Riverside Jazz-yhdistys.

PS. Nina Mya, miksi albumin nimeksi Closure? ” Ihminenhän hakee elämässään aina vastauksia ja lopetuksia asioille, jotta uudet voisivat alkaa. Tietysti Closure kietoutuu sanoituksiin laajemminkin, oman rauhan ja paikan etsimiseen ja löytämiseen.”