NINA MYA äänittää EP-levyn New Yorkissa

nina_mya_bg_mobile

TUE NINAN PROJEKTIA ostamalla hänen tuotteitaan os. http://mesenaatti.me/nina-mya/

Torniolaislähtöinen jazzlaulajatar  Nina Mya (Höynälä) julkaisi elokuussa 2012 esikoisalbuminsa Flying Solo, joka sai kriitikoilta erittäin positiivisen vastaanoton. Samana vuonna hänet valittiin myös Pori Jazzissa Vuoden  Taiteilijaksi.

Nina opiskelee Sibelius-Akatemiassa, mutta on nyt opiskelijavaihdossa New Yorkin Manhattan School Of Musicissa.

-Sibiksessä mulla ei ole oikeastaan enää opintoja jäljellä muuta kuin A-tutkintokonsertti sekä sivuinstrumentti eli pianotutkinto, jotka teen ensi talven aikana. Olen siis viittä vaille valmis jazzmusiikin maisteri, Nina kertoo.

Loppuvuodesta hän palaa New Yorkista Helsinkiin, mutta  sitä ennen hän äänittää uutta musiikkia. Studio on varattu  23. maaliskuuta EP-levyn purkitusta varten.

– Tarkoitus on äänittää upean paikallisen trion kanssa pari jazzklassikkoa ja pari omaa uutta sävellystä. Aluksi EP:stä tehdään vain digitaalinen julkaisu, mutta myöhemmin ehkä taloudellisen tilanteen salliessa konkreettinen CD-levy kansineen.  

–  Tunnelmaltaan ja soundiltaan levystä tulee hyvin erilainen verrattuna Flying Soloon. Vaikutteita on niin 50- ja 60-lukujen jazztyyleistä kuin soulmusiikistakin, mausteena tunnelmia New Yorkista,

Ninalle EP:n toteutuminen on henkilökohtaisesti erittäin tärkeää, sillä se tulee sisältämään  ajankohtaisia tarinoita hänen omasta elämästään. Nyt hän  toivookin, koska opiskelijan budjetti on pieni, että ihmiset ostaisivat hänen levyjään tai vaikkapa keikalle pianistin kanssa, jotta levyn tekoon liittyvät kulut saadaan katettua kivuttomasti.