Napis 3:en kuvaukset alkavat heinäkuussa

NapapiirinSankarit3Pekko Pesosen käsikirjoittaman Napapiirin sankarit –elokuvasarjan ensimmäisen osan ohjauksesta vastasi Dome Karukoski, toisen Teppo Airaksinen ja kolmannen ohjaa Tiina Lymi.

Karukosken Napapiirin sankarit veti teattereihin  noin 385 000 katsojaa ja Airaksisen viimevuotinen kakkososa  400 000 katsojaa.

Molemmat on nähty ensimmäisenä Kino Ylläs-tapahtumassa, eikä trilogian päättävä osa varmaan tee poikkeusta, sillä sen ensi-ilta on sopivasti syksyllä 2017.

Idean kolmanteen elokuvaan käsikirjoittaja Pekko Pesonen sai vaeltaessaan Hetta-Pallas välin ennen kakkososan  ensi-iltaa Ylläksen ulkoilmanäyttämö Ihmisen ringissä viime vuonna.

– Tajusin, että vaellushan sopisi täydellisesti Napis-konseptiin. Vaelluselokuvissa ollaan aina etsimässä itseä. Niin tässäkin, Pesonen kertoo. Haaveiden luontoretriitistä ollaan kuitenkin kaukana, kun vaellukselle tunkee mukaan muutama muukin sankari ja useampi muuttuja.

Kolari  oli edellisen Napapiirin Sankarit -elokuvan pääyhteistyökumppani. Nytkin kunta on mukana Ylläksen Markkinointi Oy:n kanssa yhteisellä satsauksella. Elokuvassa on mukana myös kolarilainen yritys.

Napapiirin sankarit 3:n filmaukset alkavat  heinäkuussa ja elokuvaa kuvataan Lapin lisäksi myös  Kainuussa

Elokuvan fanien iloksi kuvauksista tuotetaan myös poikkeuksellinen laaja määrä kulissien takaista materiaalia.