NAPAPIIRILLÄ kuvattu amerikkalainen kauhuelokuva ensi-iltaan juhannuksena

NapapiirikauhuAmerikkalainen kauhuelokuva Rage: Midsummer’s Eve alkaa, kun Suomessa opiskelevat ulkomaiset ystävykset  päättävät lähteä viettämään juhannusta Napapiirille suomalaisten kaverusten kutsumina. Kaikki ei kuitenkaan suju kuten pitäisi ja juhannusta juhliva joukkio löytää itsensä pian pakenemassa yöttömässä yössä salaperäistä tappajaa.

Rage: Midsummer’s Eve saa ensi-iltansa Suomessa 20. kesäkuuta. Elokuvassa nähdään näyttelijöinä brittiläiset Holly Georgia ja Johnny Sachon (Bounded by Blood 2, Sairaalaelämää tv-sarja) sekä suomalaiset, ulkomailla paljon työskennelleet Greta Mandelin, Michael Vardian ja Christian Sandström.

Sen on ohjannut amerikkalais-suomalainen naisohjaaja Tii Ricks, joka on aiemmin, vielä Suomessa asuessaan ohjannut ja editoinut lukuisia palkittuja tv-ohjelmia. Hänet tunnetaan myös musiikkivideoistaan. Ricksin ohjaama musiikkivideo Redrama & Paleface – Still in Charge voitti parhaan uuden musiikkivideon palkinnon vuonna 2007.

Rage: Midsummer’s Eve on Ricksin toinen pitkä elokuva. Yhdysvalloissa elokuva nähdään tänä kesänä myös elokuvateattereissa, mutta Suomessa ja muissa Pohjoismaissa elokuva ilmestyy  online -levitykseen.

– Video On Demand on ehdottomasti tätä päivää ja se kaikkein paras tapa Suomessakin saada elokuva erityisesti kauhuelokuvafanien katseltavaksi, Ricks sanoo ja jatkaa:

– Teatterilevitys on totta kai näyttävä tapa lanseerata elokuvia ja satojen miljoonien dollarien budjeteilla tehdyt fantasiaelokuvat näyttävät parhaalta mitä suuremmalta kankaalta niitä katselee. Me halusimme tuoda elokuvan sinne missä ihmiset ovat juuri nyt kesällä ja mikäpä olisi parempi tapa käyttää sateinen kesäilta tai vaikkapa potea juhannuksen jälkeisiä oloja kuin katsella Suomessa kuvattu kauhuelokuva suoraan omasta TV:stä, laptopilta tai tabletilta.