MIKAEL RICKFORS jazztunnelmissa Väylän varressa

Mikael_Rickfors_

Mikael Rickforsilla on upea ääni, luotu varsinkin balladien esittämiseen, mutta raspisuutta ja voimaa riittää myös soulin ja rockin tulkitsemiseen. Hän on myös kitaristi ja laulunkirjoittaja.

Rickforsilla  on takanaan pitkä ura. Esikoisalbuminsa hän levytti  Bamboo-yhtyeensä kanssa 1968. Kun popin aika oli ohi, niin kuin monet muutkin Mikael hankki leivän soittamalla dansband-musiikkia. Hänen pestinsä tanssimuusikkona kesti kuitenkin vain puolisen vuotta, kunnes tuli kutsu brittisuosikki the Holliesiin. Parisen vuotta 1970-luvun alussa kului yhtyeen matkassa maailmaa kierrellen, jonka jälkeen seuraava askel oli oma sooloura.

Ruotsissa Rickfors muistetaan hitistä  Vingar vuodelta 1989, mutta maailmalla hänet tunnetaan parhaiten Daughter of the Night-laulustaan, josta teki suositun Santana. Hänen tekemiään lauluja ovat levyttäneet myös muun muassa Percy Sledge, Cindy Lauper ja Richie Havens.

Omalla nimellä Mikael on julkaissut 12 albumia ja kaksi superyhtyeen Grymlingsin kanssa.

 Jazzkaan ei ole vierasta Rickforsille, sillä 2000-luvun albumeillaan Lush Life ja Away Again hän on osoittanut hallitsevansa senkin genren.

Tänään  7.9. Rickforsin laulua kuullaan Norrbotten Big Bandin + Trio X:n säestyksellä Pajalassa, 8.9. Övertorneålla, 9.9. Överkalixissa ja 10.9. Haaparannalla.

Tulevissa konserteissa varmasti on tulossa makupaloja myös yllämainituilta levyiltä, mutta varmaa on myös, ettei Mikaelin hittejäkään ole unohdettu. Ne esitetään vain uusina sovituksina, joista vastaavat Trio X:n pianisti Lennart Simonsson ja  NBB:in Håkan Broström.