Mikael Niemen Tukkipojat-näytelmä Haaparannalle ja Matarinkiin

Tukkipojat-duo Daniel Sandström ja Markus Forsberg

Pajalalaisen menestyskirjailija Mikael Niemen puhuttu musiikkipitoinen Tukkipojat-näytelmä erilaisuudesta nähdään Haaparannan Folkets Husissä 20.3. ja Mataringin Röda Kvarnissa 22.3. klo 19.00. Ruotsin aikaa.

Näytelmä kertoo kahdesta miehestä Nikolajsta ja Adamista, jotka molemmat ovat Tornionlaaksosta. Nikolaj on saanut maistaa suurkaupungin makeaa elämää kun taas Adam on pysynyt kotiseudullaan, metsästänyt hirviä ja toiminut asfalttimiehenä. He kohtaavat koulukiusaajansa häissä ja heidän duonsa Tukkipojat tekee comebackin.

Maailma muuttuu Torniolaakson ympärillä ja erilaisuutta hyväksytään nykyään paremmin ja näytelmä tölväisee machokulttuuria.  Niemimäisellä huumorilla se provosoi ja haastaa jäyhää tornionlaaksolaismiestäkin pukeutumaan kimalteleviin vaatteisiin ja shouwaamaan. Ei ole knapsua, jos uskaltaa heittäytyä, kokeilla rajoja ja olla, mitä on.

Tukkipojat-näytelmän päärooleissa nähdään kahta Tornionlaaksossa tunnettua musiikkimiestä Daniel Sandströmiä ja Markus Forsbergiä.

Daniel on nähty Suomen puolellakin Idolseissa ja Seinäjoen tangolaulukarsinnoissa ja Markuksen yhtyeen Pajala Truck co:n biisit ovat soineet usein muun muassa YleX:n aalloilla, viimeksi Tornionlaakso-kappale.

Näytelmässä kuullaan luonnollisesti paljon musiikkia. Perinteisen kansanlaulun Tukkipojan lisäksi, mukana on tämän päivän hittikappaleita, joiden tekstit on osin meänkielelle kääntänyt Pajalan radioääni Bertil Isaksson.

Mukana ovat Gloria Gaynorin I will survive, Queenin Don’t stop me now, Carolan Fångad av en stormvind, Regina Lundin Rainbow star, Lena Philipssonin Det gör ont, Roger Pontaren & Marie Bergmanin Stjärnorna, Madonnan Erotica ja Mikko Kilkkisen Soittakaa lujempaa.

Näytelmän on Tornedalsteatterille ohjannut Lars G Thelestam ja sen puhekieli on pääosin ruotsi.