MIKA JEFREMOFF komeasti Kuukauden Levy-äänestyksen toinen
MikaJ16Chevrolet BelAir1958a

Olavi Virtaa diggaava Mika Jefremoff ja Chevrolet Bel Air 1958, jonka ratissa myös iskelmäkuningas Ola viihtyi. Auton omistaa Pauli Ruuskanen.

Hyvän vastaanoton saanut Mika Jefremoffin albumi Lemmen tuulet on valittu kaupallisten radioiden toimittajien toimesta Kuukauden Levy-äänestyksen kakkoseksi. Voiton vei toinen Lapin poika Teuvo Oinas 30-vuotisjuhla-albumillaan Suomalainen tango – Kuninkaana 30 vuotta ja kolmanneksi tuli Ilkka Vainion Villi pyhäpoika.

Mikan kolmas pitkäsoitto Lemmen tuulet tuli ulos kesän korvalla ja vireet ovat ovat olleet myötäiset, sillä levy on saanut huomattavasti enemmän huomiota, radiosoittoa ja mediahuomiota, kuin aiemmat.

– Keikkoja on tänä kesänä myös ollut entistä enemmän ja levy on hoitanut senkin puolen. Järjestävät ovat ottaneet yhteyttä , Mika sanoo tyytyväisenä.

Ennakkomaistiaisina albumilta julkaistiin sinkut, rautalankatwist Lemmen tuulet ja lattaripoljentoinen Rosa, jotka ovat nousseet Mikan suosituimmiksi radiobiiseiksi ja pitäneet albumia hyvin esillä. Esimerkiksi Rosa pysyi seitsemän viikkoa Radio Pookin listan ykkösenä ja molemmista on hyviä noteerauksia niin Tätä Suomi Tanssii-listalta kuin tanssi-iskelmää soittavista radioista eri puolilta Suomea.

Mika on ottanut laulajan urallaan taas askeleen eteenpäin. Nuoressa miehessä virtaa riittää, mutta vuorokaudessa on vain 24 tuntia ja ajasta aikaa olla jo uupelo. Perheen ja laulamisen ohella Jefremoff työskentelee Outokummun jaloterästehtaalla ja hän on myös palkittu maalarimestari. Vuodesta 1992 lähtien hän on koristellut parin sadan ison rekan kyljet ja hän on muun muassa noussut mestariluokkaan eli viiden parhaan joukkoon arvostetussa, skandinaavisessa Nordic Trophy-kisassa Ruotsissa.

Mikan pitkäsoitto Lemmen tuulet on muhkea paketti, joka sisältää 16 laulua, joista jokainen on erilainen. Persoonallisena laulajana hän jatkaa toisen torniolaisen Esko Rahkosen jalanjäljissä. Miehellä on nopeasti kasvava fanikunta niin Suomessa kuin Ruotsissakin, joka vaatii ja ostaa musiikkia, joten miksei hän levyttäisi.

– Olen suunnitellut seuraavaksi viiden kappaleen levyä, mutta ensi vuonna uskon, että saadaan Pauli Ruuskasen kanssa myös Olavi Virta-albumi ulos. Purkissa on jo parikymmentä kappaletta, Jefremoff kertoo.

Olavi Virta on ollut aina Mikan ykkössuosikki. Jokaiselta hänen albumiltaan löytyy Virtaa ja niin Lemmen tuuliltakin, nimittäin tango Romanesca. Taakseen Mika on saanut  klassikkolauluun hienon soittajakaartin; Jari Puhakka, Miri Miettinen, Jari Nieminen, Tatu Kantomaa ja Pauli Ruuskanen ja hulppea on Jefremoffin tulkintakin.

Allekirjoittaneelle Mikan levyttämistä kappaleista Romanesca on ehdoton suosikki. Rento ja sieluunkäyvä tulkinta! Napakymppi!

Mika Jefremoff keikalla: 20.8. Laren Baari, Arpela, 27.8. Suukosken Keidas, Tervola, 3.9. Iin Wanhan Haminan markkinat & 17.9. Viihderavintola Albert, Oulu.