MICKE BJÖRKLÖF & BLUE STRIPIN parhaat livetuplalla

Micke Björklöf & Blue Strip : MB (vas.), Timo Roiko-Jokela, Seppo Nuolikoski, Teemu Vuorela ja Lefty Leppänen. (kuva: Jarmo Vainionpää)

Suosittu pitkän linjan bluesyhtye Micke Björklöf & Blue Strip julkaisee 25-vuotisen kiertueuransa kunniaksi tuplalivelevyn Twentyfive Live at Blues Baltica. Albumi julkaistaan sekä Suomessa että muualla Euroopassa ensi perjantaina 6. huhtikuuta.

Micke Björklöf kertoo, että heiltä on toivottu livelevyä pitkään. He katsoivat yhdessä, että kuuden studiolevyn jälkeen aika oli sille sopiva.

-Ajatuksenamme oli aluksi tehdä livekooste kiertueen eri keikoilta soitetuista kappaleista, mutta päädyimme yhden konsertin kokonaisuuteen. Mielestäni se antaa autenttisen kuvan siitä, minkälainen bändi on elävänä yleisön edessä.

Kuuntelimme eri keikkojen äänityksiä ja tämä festivaali nousi selvästi esiin muiden joukosta koko keikan kestävän huikean energian ja intensiteetin vuoksi.

Peräti 21 kappaletta sisältävä huima kokonaisuus on äänitetty viime vuonna Saksassa Blues Baltica -festivaalilla, jossa yhtye esiintyi osana edellisen levynsä Ain’t Bad Yet – 25 Live -kiertuetta. Nyt julkaistava livetupla edustaa 25 vuoden työrupeamaa ja sisältää tämän ajan suositummat kappaleet sekä ehdottomat keikkasuosikit.

Yhtye lähtee albumin julkaisun myötä Euroopan kiertueelle, jonka aikana he esiintyvät Saksassa, Itävallassa, Tsekin tasavallassa ja Puolassa. Blue Strip on keikkaillut Suomen lisäksi ahkerasti ulkomailla, aina Huippuvuorilla, Pohjois-Norjassa ja Japanissa saakka sekä Keski-Euroopassa, muualla Pohjoismaissa ja Ranskassa. Huippuvuorilla he esiintyivät maailman pohjoisimmalla blues-festivaalilla lokakuussa 2016.Suomessa he kiertävät tiiviimmin ensi syksynä.

Micke Björklöf perusti Blue Strip -yhtyeen yhdessä basisti Seppo Nuolikosken kanssa vuonna 1991. Yhtyeen kokoonpano muodostui varsin pian sellaiseksi, mikä se on ollut viimeisen 20 vuoden aikana. Blue Strip aloitti akustisena blues-rock-yhtyeenä ja on kasvanut vuosien aikana täysimittaiseksi bluesyhtyeeksi, joka keskityy pääasiassa omaan materiaaliin. Micke Björklöf & Blue Strip on palkittu Finnish Blues Awardseissa kahdesti. He saivat Vuoden yhtye -palkinnon vuonna 2014 ja Parhaan blues-biisin kappaleen vuonna 2015. Heidän levynsä on myös palkittu vuoden parhaana blues-levynä Radio Suomen Bluesministeri-ohjelmassa useita kertoja. Heidän viimeisin studiolevynsä Ain’t Bad Yet on tuottanut Grammy-palkittu John Porter, joka on työskennellyt yhdessä mm. legendaaristen Buddy Guyn, B.B.Kingin, Taj Mahalin, Keb Mon ja Santanan kanssa.

”Pitääkseen yllä kuulijoiden mielenkiinnon ja houkutellakseen mukaan uutta kuluttajapolvea sen on ammennettava yhtä aikaa perinteestä ja nykyajasta.  Juuri näin toimii Micke Bjorklöf & Blue Strip. Hyvillä biiseillä, vahvalla solistilla ja maailmanluokan kitaristilla siunattu bändi pyrkii systemaattisesti ulos kliseistä luomalla afroamerikkalaisen perinteen pohjalta oman, muista erottuvan tyylin. Rumpujen lisäksi erillisellä lyömäsoittajalla varustetun kokoonpanon soundi  erottuu massasta. Micke Bjorklöf vie sinisen saran kyntäjineen suomalaista bluesia eteenpäin olemalla yksi kiinnostavimmista ja kansainvälisimmistä bändeistämme. ” (Bluesministeri & musiikkitoimittaja Esa Kuloniemi )

Lue myös VP-arkistojuttu mm. Haaparannalla opiskelleesta liideri Micke Björklöfistä: TÄÄLTÄ!

www.mickebjorklof.com
www.facebook.com/bluestrip