Metallia rajalta: RAUBTIER ja ORDOG

raubtier16Raubtier palaa pitkän tauon jälkeen  lauteille 26.1. 2017 Rock The Boat-risteilyllä, välillä Tukholma-Tallinna. Per Hulkoff perusti teollista ruotsintornionlaaksolaista Rammstein-metallia jyystävän yhtyeensä  2007, jonka jälkeen se on noussut kansalliseen kuuluisuuteen ja kohonnut Haaparannan historian ainoaksi kultalevybändiksi. 

Raubtierin lähes vuoden paussin yksi tärkeimmistä syistä on, että trion nokkamies Hulkoff tekee Kveenimaa-oopperaa yhdessä kirjailija Bengt Pohjasen kanssa, joka vihdoin käyttää säveltäjää, jonka kädet ovat Väylän varren mullassa.

– Haaste on iso ja kiinnostava, mutta olen heittäytynyt ja paneutunut aiheeseen suurella innolla. Olen ollut aina ooppera-fanaatikko. Tapahtumat sijoittuvat viikinkien aikaan ja juurilleni Kveenimaahan, joten siitä tulee mahtavaa, Hulkoff sanoo.

Rock The Boat-risteilyllä ensi tammikuussa  esiintyvät Raubtierin lisäksi myös yhtyeet  Entombed A.D ja Maskinisten. Lisäksi Silja Galaxylla levyjä  pyörittää kalixlähtöinen x-Sabaton-kitaristi Thobbe Englund, joten metallin ystäville on luvassa  täyslaidallinen 23 tuntia parasta musiikkia. 

ordogTorniolaisen doommetallibändi Ordogin viides tuomionjulistus The Grand Wall julkaistaan 26.marraskuuta. Levy ilmestyy 500 kappaleen numeroituna painoksena ja se tapahtuu yhteistyössä venäläisten MFL-Recordsin, Solitude Productionsin ja Frozen Lightin kanssa. Levy sisältää kuusi tuoretta melankolian ja agression sävyttämää biisiä.

– The Grand Wall on metafora linnakkeelle, jonka muuria et voi ylittää, sanoo laulaja Aleksi Martikainen, joka kertoo Ordogin musiikkimaailmasta enemmän  TÄÄLLÄ !

Katso myös tuore lyriikkavideo alta!