Meri-Lappi Tänään: TONY KAKKO, LILI & SUSIE, MIRA SUNNARI, RAJ-RAJ BAND ja COLDSPELL

MeriLappiSotien jälkeen tanssi-innostus oli valtavaa. Meri-Lapissakin oli joka kylässä seurojentalo, joka täyttyi ilta illan jälkeen ääriään myöten.

Tänään supersuositut Souvarit täyttävät taatusti Suukosken Keitaan perinteisellä tanssimusiikillaan, mutta miten käy kesäkauden päättäjäisiin satsanneiden Tornion Torandan, Haaparannan Ponden ja Kemin Baarifestareiden.

Kun elokuu on vietetty Meri-Lapissa musiikillisesti ilman suurempia kohokohtia, nyt jokainen kaupunki satsaa tahollaan samaan viikonloppuun.

ArtoJKommenttiKumpi  parempi, terve kilpailu vai paljon puhuttu yhteistyö, jota kyselyjeni mukaan ei ole harrastettu. Kuluttajan kannalta  hyvä, sillä on varaa valita, mutta jos haluaa jokaisessa käydä.

Kaikesta huolimatta turhat nurinat pois.  Aurinkokin paistaa, joten kaikki tänään ylös ulos ja viihteelle Meri-Lapin superviikonloppuun.

Pikku juttuna. Henkilökohtaisesti olisi ollut hienoa kuulla Mira Sunnarin albumilla  Lumo  loistanutta kosketinsoittaja Kari ”Hautsi” Hautalampea hänen taustallaan Torniossa, mutta Hautalampi soittaakin Flyin’ Blind-yhtyeen kanssa  illalla  Kemissä.

Tässä tämän elokuun viimeisen lauantain muutama tähtinimi ja esiintymisajat…

Sonata Arctican tenori Tony Kakko & Kemin kaupunginorkesteri klo 15.00 Kemin Meripuisto

Ruotsin CatCat Lili & Susie (Päivärinta) klo 23.oo (Suomen aikaa) Ponde, Haaparanta

Mira & Lumo Orchestra klo 19.30 Toranda, Tornio

Hullunhauska Raj-Raj Band klo 21.00-23.00 Toranda, Tornio

Sonata Arctican jalanjälkiä seuraava, kiirunalaislähtöinen  ColdSpell klo 00.00 jälkeen Ponde, Haaparanta