Meänland huutaa ja pauhaa Mataringissä ja Torniossa

The Meänland ja road movien keskushenkilöt Markus ja Tony yhteispotretissa

Kovassa huudossa oleva haaparantalainen the Meänland esiintyy huomenna lauantaina klo 18.00. Ruotsin aikaa Mataringin Kansankorkeakoululla  ja 4. joulukuuta klo 19.00 Suomen aikaa Tornion Musiikkitalolla yhdessä räp-poppoo Ryysyrannan kanssa.

Viikko sitten Ruotsin tv kävi panemassa purkkiin pari Meänlandin biisiä. Ne tulevat kolmeosaiseen ohjelmaan, jossa Markus Fagervall ja Tony Björkenvall ajavat vanhalla Volvolla ympäri Ruotsin Tornionlaaksoa ja keräävät musiikillisia ääniä ”Väylän pyörtheistä”.

Meänland on herättänyt huomiota myös Suomenkin puolella, kiitos koko valtakuntaan leviävän, suositun radio-ohjelman Anonyymit Kotikiusatut(AKK), joka lanseerasi suurelle yleisölle biisin S`ole mikhään, jota on Youtubessakin kuunneltu jo yli 20 000 kertaa.

Nyt tälle suosikkibiisille on tullut odotettu jatko-osa Akka huutaa ja pauhaa, joka on myös Anonyymien Kotikiusattujen tulevalla soittolistalla.

Piakkoin julkaistavalle CD-eepeellekin tulevan kappaleen demoversiota soitin kahdelle arvostetulle musiikki-ihmiselle, toimittaja Waldemar ”Iso Musta”  Walleniukselle ja muusikko Hannu Sahalle.

Yhteinen lausuma oli hauska ja jälkimmäinen vielä kommentoi lisäksi: ” Hyvä mielihän tästä tulee. Tyylikäs fuusio kansanmusiikkia ja laulua sekä reggaen peruselementtien hallintaa. Talonpoikaisreggae-määritelmä tuntuu olevan mitä hienoimmin kohdallaan.”