Maya Paakkari ja Inga Söder tänä iltana Voice Of Finland-ohjelmassa

MAYA PAAKKARI. Tänään teeveessä ja huomenna 9.3. livenä Kemin ChillOutissa, yhdessä paikallisen kitaristi Tepa Lukkarisen the Grandmen-yhtyeen kanssa. Illan setissä mukana ainakin Janis Joplinia, Led Zeppeliniä ja tietysti AC/DC:tä

Pohjoisen naiset Maya Paakkari ja Inga Söder nousevat kehään tänä iltana 8.3. Nelosen Voice Of Finland-kisassa. Ohjelma alkaa klo 20.00. ja kyseessä ovat viimeiset kaksintaistelut, joissa ei ratkaise enää vain ääni, vaan koko paketti.

Kun raspikurkku Maya Paakkari täräytti tammikuussa Nelosen lähetyksessä AC/DC:n Whole lotta Rosien, esitys ei jättänyt ketään kylmäksi. Biisiähän ei olisi voinut vakuuttavammin esittää ja odotetusti Maya valitsi valmentajakseen rokkikurko Michael Monroen.

Mayalla on takanaan jo 15 vuotta laulajan taivalta. Hän on pidetty tunnelman luoja, ahkera keikkajyrä ja ja arvostettu muusikko rockpiireissä. Paakkari on myös emännöinyt jameja useissa baareissa. Tällä hetkellä hän vetää  ja houstaa kerran kuukaudessa Helsingin LeBonkissa Maya’s Yam-klubia, jossa ovat vierailleet lähes kaikki Suomen huiput.

Hän  on tehnyt yhteistyötä muun muassa Maija Vilkkumaan, Leningrad Cowboysin ja Remu Aaltosen kanssa  ja huomenna Maya nähdään lauteilla Kemin ChillOutissa paikallisen juurineuvos Lukkarisen johtaman the Grandmen-bändin kanssa, jossa soittavat myös Juhana Länttä (kitara), Mikko Raappana (basso) ja Jeremia Kangas (rummut).

INGA SÖDER

Jos Maya Paakkaria  elämä on opettanut laulamaan, Inga Söder on kulkenut aivan erilaisen tien. Hän  on pitkälle koulutettu laulajatar, joka toimii nykyään laulun lehtorina Oulun Pop & Jazz konservatoriossa. Hän on laulanut jopa Presidentin Linnan itsenäisyyspäiväjuhlissa Kaartin Combon solistina 2008.

Parhaiten hänet tunnetaan jazzlaulajana. Näin hän on seurannut isänsä Juha Söderin jalanjälkiä, mutta taipuu hänellä poppikin,  Hän laulaa muun muassa  oululaisen huippumuusikko Toni Nygårdin Auria-bändissä, jonka tähtäin on ulkomailla.

Tämän illan Voice Of Finland-showssa hän tulitsee Alicia Keysiä ja vastaansa hän saa  Reeta Vestmanin, joka on Ingalle se kovin mahdollinen vastustaja, sillä Reetalla myös meriittejä riittää. Ennen  Reeta niitti mainetta Husky Rescue-bändin solistina ja nykyään  musikaalitähtenä. Viimeksi hän loisti Veeti Kallion kanssa Kakola-musikaalissa.

Maya ja Inga ovat molemmat loistavia laulajia. Samalla lavalla heitä voi kuulla  Oulun Madetojan salilla 30.4. Voice of Oulu-konsertissa, johon on kerätty muitakin paikallisia menestyjiä. Heitä säestää Oulu Sinfonia ja Oulu Allstars Big Band.

PS. Tämän illan kisasta Inga Söder jatkoon.