Matarinkiläisestä MALIN BUSKASTA Montrealin elokuvajuhlien paras näyttelijä

malinbuskakruunu

Ruotsin Ylitorniolta lähtöisin oleva, suomalaisiakin sukujuuria omaava Malin Buska on valittu Montrealin elokuvajuhlien parhaaksi näyttelijäksi.

Tapahtuma kuuluu maailman arvostetuimpien elokuvafestivaalien joukkoon yhdessä muun muassa Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa.

Malin näyttelee pääosaa Mika Kaurismäen ohjaamassa elokuvassa The Girl King , joka sai ensi-iltansa filmijuhlilla. Suomessa elokuva tulee nimellä Tyttökuningas elokuvateattereihin 11. joulukuuta.

The Girl King kertoo ruotsalaisesta kuningatar Kristiinasta (1626–1689). Muissa keskeisissä rooleissa elokuvassa nähdään Michael Nyqvist, Lucas Bryant ja suomalainen Laura Birn.

Valkokankaalla Malin Buskan läpimurto  tapahtui Björn Rungen ohjaamassa elokuvassa Happy End vuonna 2011. Sivuroolistaan hän sai Tukholman filmifestivaaleilla Rising star-tunnustuksen. Sen jälkeen hän on näytellyt puolessakymmenessä ruotsalaiselokuvassa.

Ennen elokuvauraansa Malin  on käynyt Malmön teatterikorkeakoulun ja näytellyt teatterirooleja niin Luulajassa, Malmössä, Tukholmassa kuin Uppsalassakin.