Markku Köngäs: Tornion Öölifestit myös ensi vuonna
JesseKooli13

Öölifestien yksi tähtinimistä oli Jesse Kaikuranta

– Meidän työntekijöitä oli viime viikonloppuna kaikkiaan neljässätoista tapahtumassa ja Pikisaaren Öölifestit oli yksi niistä, kertoo Event Worksin kiireinen toimitusjohtaja Markku Köngäs, joka itse oli töissä Oulun Rotuaarilla.

Vaikka Öölifestit pääsi vain puoleen yleisötavoitteestaan eli noin tuhanteen, muutaman yön yli nukuttuaan, Köngäs lupaa tapahtumalle jatkoa myös ensi vuonna ja ensimmäisiä varauksia aletaan tehdä jo elokuussa.

– Saatiin niin hyvää palautetta, ettei päätöstä ollut vaikea tehdä. Ihmiset viihtyivät, eikä ulkopuoleltakaan ole tullut valituksia.Ooli13

Köngäs on sitä mieltä, että Tornion kesä tarvitsee tapahtumien kirjoonsa Öölifestit ja uskoo vahvasti, että muutamassa vuodessa se lunastaa paikkansa.

– Meidän ykköstuote on edelleenkin Kemin Satama Open Air-festivaali, jonka lippujen ennakkomyynti on ollut huomattavasti vilkkaanpaa kuin viime vuonna.

– Öölifesteihin panostus ja ennenkaikkea mainostus on ollut paljon vähäisempää. Pääasiassa tapahtumasta on rummutettu netissä.

Vaikka logistisesti Pikisaari on vaikea kapean sillan vuoksi ja se tuo lisäkustannuksia työtunteina, Köngäs vakuuttaa, että luonnonkaunis Pikisaari on jatkossakin Öölifestien pitopaikka.

– Kun väki purkautuu Pikisaaresta kaupungille, Öölifestien menestyksestä hyötyvät muutkin yrittäjät, Markku Köngäs toteaa ja puhuukin mieluummin yhteistyöstä kuin kilpailusta, eikä koe vielä muotoaan etsiviä Öölifestejä esimerkiksi Twinkkareiden kilpailijaksi, vaan yhtenä  Tornion kaupunkikeskuksen elävöittäjistä.