MARKKU KETOLA juhlii 50-vuotispäiviään Torniossa

MarkkuKetola15Koko Lapin tuntema laulaja Markku Ketola täyttää pyöreät 50 vuotta ja  hän kutsuu kaikki ystävänsä ilonpitoon  lauantaina 17.10. Paikkana on Torandan Uitto-ravintola ja juhlat Torniossa alkavat klo 20.00.

– Virallinen syntymäpäiväni on  27. lokakuuta, mutta juhlimme niitä ensin Torniossa. Suuri joukko ystäviä asuu Tornio-Haaparanta alueella, eivätkä kiireeni antaneet mahdollisuutta viettää juhlaa oikeana päivänä. Halusin Torandan, koska siellä on tilaa isommallekin porukalle sekä muutenkin hyvät puitteet, Markku kertoo.

Kaikille avoimessa tilaisuudessa on luvassa menoa ja meininkiä, pientä syötävää ja monenlaista ohjelmaa aina valomerkkiin asti, muun muassa juhlakansaa viihdyttävät Taikuri Kari, Mari Varjovirta, DJ Ride & Udde ja Melplay karaoke.

Parhaiten suuri yleisö muistaa laulajan vuosien 1993 ja 2015 Tangomarkkinoilta, mutta Ketolan uraan mahtuu monia muitakin vaiherikkaita jaksoja.

– Ainakin Tangomarkkinat on minun osaltani käyty läpi. Halusin uudelleen päästä kokemaan samanlaista hekumaa kuin ensimmäisellä kerralla, jolloin minusta tuli tangoprinssi. Tänä vuonna pääsin kuuden parhaan finalistin porukkaan, joka on minusta hieno saavutus.

Ensi vuodelle Ketola lupaa uutta albumia. Soololevyjä häneltä on ilmestynyt toistaiseksi puolenkymmentä ja muutama solistiyhtye Ketola & Witikaisen kanssa. Hänet tunnetaan parhaiten lauluista Syli täynnä rentukoita, Anna ja Nikolai ja Lähdit taakse pilvien.

adioKetola on ajankohtainen Torandassa muutenkin, sillä neljän tangomarkkinafinalistin (Markku Ketola, Benjamin Enroth, Rami Rafael ja Kalle Jussila) ideoima lauluyhtye Adio nähdään pikkujoulussa 20.-21. marraskuuta. Adion viidentenä jäsenenä on finaalin karsinnoista tuttu mies Jere Vilkkinen.

–  Jokaisella jäsenellä on keikkoja ympäri Suomea ja siinä samalla yritämme löytää yhteisiä treenipäiviä marraskuussa alkavaa konserttikiertuetta varten. Yllätämme kuulijat sekä loistavilla biisivalinnoilla että osaamisella, Markku lupaa.

Mies odottaa Adion Torandan konserttia suurella mielenkiinnolla.

– Odotamme tunteikasta, mutta silti iloista pikkujouluiltaa, mutta sen voin sanoa, että aina kun kotiyleisön eteen tullaan on perhosia vatsassa, Markku myöntää.