MAJ KARMA comeback-keikoille Tornioon ja Leville

majkarmapeltisydanMaj Karman seitsemän vuoden mittaiseksi venynyt levytystauko katkesi vihdoin tänään, kun yhtye julkaisi Peltisydän-nimeä kantavan yhdeksännen studioalbuminsa. Julkkareita juhlitaan Radio Rockin risteilyllä lauantaina ja viikon päästä  alkaa Suomi Sekaisin-kiertue Tornion Lapland Tattoo Weekendistä 12.2. ja Levin  Hulluporockista 13.2.

Soundi-lehden, Kemijärvi-lähtöinen kriitikko Ari Väntänen kirjoittaa  Peltisydän-levystä muun muassa: ”Takavuosien puujaloilla puikkelehtivista pujoparroista on tullut helposti lähestyttävä rockbändi. Mutta jos toivoo kuulevansa virkeää ja ulospäin suuntautunutta uutta Karmaa, saa tasokkaan ja monitasoisen rocklevyn.”

Seitsemän vuotta on pitkä aika millä mittapuulla tahansa, mutta tämän päivän musiikkibisneksessä se on yhtä kuin ikuisuus. Kun Maj Karma jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle vuonna 2009 julkaistun Salama-albumin jälkeen, oli  maailma hyvin erilainen kuin nyt: Ei ollut suoratoistopalveluja tai sosiaalista mediaa ja musiikkibisneksen keskiössä oli albumit, ei singlet.

Tarkoitus ei alunperin ollut olla poissa kuvioista seitsemää vuotta, mutta Herra Ylpön sooloura Ihmiset-yhtyeen kanssa venyi kuitenkin neljän albumin mittaiseksi. Nyt Ihmiset on lopettanut toimintansa ja Ylppö keskittyy pelkästään Maj Karmaan.

– Taukomme aikana koko musiikkibisnes ja koko maailma on muuttunut aivan totaalisesti. On kuitenkin ollut mahtavaa nähdä, että olemme pystyneet hyppäämään mukaan tähän uuteen junaan emmekä jääneet märehtimään vanhan maailman perään. Musabisneksessä mikään muu ei olekaan varmaa kuin jatkuva muutos. Mutta nyt jälkeenpäin on helppo sanoa, että tauko teki Maj Karmalle pelkästään hyvää. Olemme täynnä energiaa emmekä malta odottaa keikkojen alkamista, Ylppö kertoo.

Gabi Hakasen ja Erno Laitisen tuottamalta Peltisydän-albumilta on toistaiseksi julkaistu kaksi kappaletta, yllätyslahjana faneille tarjottu albumiraita Sotaa ei tule ja levyn ensimmäinen virallinen singlelohkaisu Puumiekka. Ylpön mielestä kappaleet edustavat Peltisydän-albumin kahta äärilaitaa.

– Peltisydän sisältää yhtyeen parhaat kitarariffit! Maj Karmassa on aina pieni ripaus metallia ja punkkia, mutta meillä on myös halu tehdä isoja kertosäkeitä. Itsekeskeinen poseeraus kai kuuluu rokkiin, mutta nyt teemana on humanismi. Tässä levyssä on tarvittava määrä murhetta, mutta kuitenkin enemmän toivoa, herkyyttä, romantiikkaa ja vapautta. Sekä onnellinen loppu.