Luulajan kulttuuritalo: ERIC BIBB, ULF LUNDELL, MUSTASCH, ARJA SAIJONMAA, THE NORRA BOTTEN BOYS…
ericBibb

ERIC BIBB

Luulajan kulttuuritalon loppuvuoden ohjelmisto sisältää tosi monipuolisen kattauksen konsertteja. Jo pelkästään ulkolaisvieraat edustavat varsin eri tyylisuuntia.

Svartöns Blues-yhdistyksen 15-vuotisjuhlia tähdittää juurimusiikin kirkkainta kärkeä edustava Eric Bibb yhdessä ruotsalaiskitaristi Staffan Astnerin kanssa. Monelle yhteistyöstään Velvet Undergroundin kanssa tuttu minimalismin kuningas Terry Riley esiintyy poikansa ja göteborgilaiskombon kera ja W.A.S.P soittaa sirkkelirokkiaan Black Lawlessin johdolla.

Ruotsalaisen musiikin dinosauruksista Luulajaan saapuvat Ulf Lundell ja Tommy Körberg ja metallisuuruuksista In Flames ja Mustasch, joka tuo mukanaan myös kovassa nosteessa olevan suomalaisbändin Santa Cruzin.

Arja Saijonmaa on toinen suomalaisnimi. Hänen konserttinsa pohjautuu viime vuonna julkaistuun albumiin Dig har jag kär… min svenska sångbok. Arjahan tunnetaan myös naapurissa, parhaiten Ruotsin viisukarsintoihin 1987 osallistuneesta Högt över havet-laulusta ja tietysti toisesta hitistä Jag vill tacka livet.

NorraBottenBoys

The NORRA BOTTEN BOYS – Björn Sjöö, Tommy Skotte, Ronny Eriksson, Hasse Alatalo ja Svante Lindqvist

Luulajan kulttuuritalon tarjonnassa on myös paljon musiikkia lapsille, jazzia ja tietysti kansanmusiikkia. Erityisesti mielenkiintoa herättää täkäläisestä kansanperinteestä ponnistava uusi superbändi the Norra Botten Boys, jossa vaikuttavat loistavat tarinankertojat ja muusikot Ronny Eriksson (Euskefeurat) ja Svante Lindqvist (J.P.Nyströms) plus tornionlaaksolaisen kansanmusiikin ykkösnimi Hasse Alatalo:

” Sattumalta olima Ronnyn ja Svanten kanssa myötä samassa lähätyksessä ratiossa. Ohjelma käsitteli musiikkihistoriaa Norrbottenissa. Meilä oli tosi hauskaa ja lähätyksen jälkheen Ronny kyseli: ”Miksi  met emmä ole koskhaan tehnet mithään yhessä?” Siittä se lähti ja tähän mennessä olema  kohanheet kaks kertaa. Huumoria ja musiikkia se tullee olheen.”

Tässä poimintoja musiikkiohjelmasta.

Vasas Flora och Fauna  18.9.

Brolle  30.9.

Pale Honey  2.10.

Be Bop A Luba  3.10.

W.A.S.P. [US] 5.10.

Terry Riley [US], Gyan Riley [US] & the Gothenburg Combo  14.10.

 Abalonte Dots  15.10.

 The Norra Botten Boys: Odiskat  18.10.

In Flames  27.10.

Hasse Andersson  29.10.

Tribute to Dire Straits  30.10.

Alla helgons bluesiga natt: Eric Bibb  31.10.

Ulf Lundell  6.11.

Arja Saijonmaa  8.11.

Deportees 21.11.

The Refreshments  27.11.

Little Jinder 27.11.

Anna Lotta Larssons jul  28.11.

Jul med Lisa Miskovsky & Kalle Moraeus  5.12.

Sinatra 100 år  6.12.

Tommy Körberg  10.12.

Bob Hund  11.12. 

Mustasch & Santa Cruz 18.12.