LUMIKUNINGATAR-elokuvan virallinen ensi-ilta Rovaniemellä tänään

LumikuningatarsebastianHattop ”Tämä Lumikuningatar on ennen kaikkea lavastajan, puvustajan ja kuvaajan teos. Jäänkaunis
Lumikuningatar on valkeassa turkisviitassaan kuin 1940-luvun elokuvien kohtalokas nainen.
Saksalaislinnoissa ja Suomessa mm. Pallas-Ylätunturin kansallispuistossa kuvattu elokuva
on komeaa katseltavaa. Rehevä satumaa metsineen ja hyinen jäälinna muodostavat
voimakkaan visuaalisen vastaparin. ”

-Helsingin Sanomat

Saksalais-suomalaisena yhteistuotantona toteutetun lastenelokuvan Lumikuningattaren Suomen virallinen teatteriensi-ilta on tänään 3. joulukuuta Rovaniemellä. Huomisesta alkaen elokuva on nähtävissä Suomessa reilulla 40 paikkakunnalla.

Lumikuningatar  on kuvattu Saksassa ja Suomen Lapissa, jossa se nähtiin ennakkonäytöksenä syksyllä Kino Ylläs-tapahtumassa.

Lumikuningatar perustuu H.C. Andersenin satuun. Nuoret ja viattomat Gerda ja Kai asuvat pienessä kylässä, jossa kerrotaan legendaa kauniista mutta tunteettomasta Lumikuningattaresta, joka kylvää ympärilleen vain hyytävää kylmyyttä. Legenda muuttuu kuitenkin pian totiseksi todeksi, kun Gerdan ja Kain välisestä ihastuksesta ja lämmöstä kateellisena Lumikuningatar päättää ottaa Kain omakseen. Onnistuuko nuoren Gerdan pelastaa Kai ajoissa Lumikuningattaren pauloista, ennen kuin tämän sydän jäätyy ikiajoiksi?

Äskettäin Lumikungatar palkittiin Saksan tv-akatemian toimesta parhaasta äänisuunnittelusta. Palkinnon saivat Thomas Warneke,Andreas Hintzsch ja Clemens Grulich. Aikaisemmin elokuva on saanut palkintoehdokkuudet muun muassa parhaasta elokuvasta saksalaisen Grimme-palkinnon ja itävaltalaisen Romy-palkinnon saajaksi.

Linkki Saksan tv-akatemian sivuille:http://www.deutscheakademiefuerfernsehen.de/content/auszeichnungenjahr-2015