LORDIlla vilkas syksy, dokkari ja levy

LordidokjulisteMonsterimies-dokumentti Lordi-yhtyeestä ja erityisesti sen nokkamiehestä Tomi Putaansuusta tulee elokuvateattereihin 26. syyskuuta ja todennäköisesti pääjuhla pidetään näyttävästi Rovaniemellä, josta Tomi ja ohjaaja Antti Haase ovat lähtöisin.

Lordin seitsemäs albumi Scare Force One ilmestyy kauppoihin Halloweenina, lokakuun lopussa ja sehän on syntynyt Mesopotamiassa, Spede Pasasen Muonion mökillä.

Uuden Rovaniemen haastattelussa Monsterimies-dokkarin tekijä Antti Haase sanoo Tomin olevan eräänlainen hevirockin Peter Pan-poika, joka ei koskaan halua kasvaa aikuiseksi.

Vaikka 1980-luvun tyylinen hevimonsteri ei ole enää muodikas juttu,  Antti sanoo ihailevansa lapsuuskaverinsa Tomin sitkeyttä ja rohkeutta olla juuri sitä mihin uskoo. Hän ei ole menettänyt uskoa monsterimeininkiin, vaikka kotimaassa hän ei keikoilla juhli, vaan leipä tulee ulkomailta.

– Moni muu olisi jo luovuttanut, mutta Tomi on tehnyt sinnikkäästi töitä uuden nousun toivossa. Hän haluaa olla edelleen maailman paras hevimonsteri.

Haase kertoo, että Lordi päästi heidät mukaan elämäänsä ja sen vaikeisiinkin hetkiin.

– Ilman Tomin avoimmuutta ja rehellisyyttä tätä elokuvaa ei olisi syntynyt.

Ainoa ehto, jonka Tomi ohjaajalle asetti oli, ettei hänen kasvojaan näytetä.

– Se mietitytti minua pitkään, mutta kasvottomuus kääntyi lopulta elokuvan vahvuudeksi. Tästä olen saanut hyvää palautetta, Haase kertoo Uusi Rovaniemi-lehdelle.

Tärkeä osansa elokuvassa on myös Tomin äidillä Ainolla ja lapsuusystävällä Pete Kankaalla.

Monsterimiehellä on kestoa kaikkiaan 85 minuuttia ja se on osin yhteispohjoismainen tuotanto, jossa on myös YLE mukana.

Lähde: Uusi Rovaniemi