LORDI tekee uutta albumia jossainpäin Lappia

Vuonna 2006 Lordia juhlittiin kaupunginjohtaja Raimo Ronkaisen johdolla Tornion Umpitunnelissa.. Paikalla myös Jari Vesa + 3003 muuta!

Savonlinnassa avataan viikonloppuna kattava näyttely Lordi-yhtyeen urasta, syyskuussa vietetään Monsterimies-dokkarin ensi-iltaa ja 31. lokakuuta eli Halloweenina ilmestyy Lordin seitsemäs studioalbumi. Levyn ensimmäinen single julkaistaan jo alkusyksystä.

Lordi -yhtye on parhaillaan studiossa. Pari viikkoa sitten Finnvox –studioilla tuottaja Mikko Karmilan johdolla käynnistyneet äänitykset jatkuvat heinäkuussa salaisessa paikassa Pohjois-Suomessa.

Mr. Lordin mukaan uuden levyn materiaali on rakenteeltaan pidempää ja kokeilevampaa kuin ennen.

– Uudella levyllä on mukana Lordin historian lyhyin mutta samalla myös pisin biisi. Kyseessä ei ole teema- tai konseptilevy, mutta punainen lanka ja yhdistävä tekijä kappaleista kyllä löytyy, Mr. Lordi kertoo.

Lordin kokoonpano jatkaa samana kuin edellisellä levyllä ja uudet jäsenet Mana (rummut) ja Hella (koskettimet) ovat nyt ensimmäistä kertaa täysipainoisesti mukana myös studiosessioissa. Lordin kaksi edellistä levyä tehtiin Yhdysvalloissa Nashvillessa tuottajalegenda Michael Wagenerin valvovan silmän alla, mutta Mr. Lordin mukaan yhtyeelle tuli nyt tunne että tällä kertaa asiat pitää tehdä toisin.

– Halusimme tehdä tämän levyn Suomessa ja suomalaisen tuottajan kanssa. Saimme vihdoin mukaan jo muutaman kerran aiemminkin tuottajaspekulaatioissa mukana pyörineen Mikko Karmilan ja olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyön alkuun. Jää nähtäväksi onnistuuko Mikko muuttamaan Lordin soundia. Niin tai näin, aina me Lordilta kuulostamme, Mr. Lordi toteaa.

Albumia odotellessa ja jos satutte olemaan lomamatkalla Savollinnan suunnalla, kannattaa piipahtaa The Other Side of Lordi – toinen totuus -nimisessä näyttelyssä, jossa on nähtävillä mm. Lordin pukuja ja muuta rekvisiittaa, levynkansia, oheistuotteita ja Mr. Lordin maalaamia tauluja.

Näyttely on avoinna Savonlinnan Taidelukion työpajassa osoitteessa Sotilaspojankatu 3 joka päivä klo 11-21 aina 29. heinäkuuta saakka. Näyttelyn avajaisissa 28.6. klo 19 alkaen paikalla ovat myös Mr. Lordi ja kitaristi Amen.